Foto: LETA

Par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dibināto partiju "KPV LV" jūlijā balsotu 5,9% balsstiesīgo iedzīvotāju, kas ir par 2,5 procentpunktiem mazāk nekā jūnijā, kad par šo politisko spēku būtu balsojuši 8,4%, piektdien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Partiju reitingi noskaidroti pēc LTV veiktā pētījumu centra SKDS veiktā aptaujā.

Saskaņā ar jūlija aptaujas datiem pašlaik Saeimā esošā "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienība nepārvarētu vēlēšanu barjeru un Saeimā neiekļūtu. Par "No sirds Latvijai" būtu balsojuši 1,9%, bet par Latvijas Reģionu apvienību - 2,1% aptaujāto.

Augstākais reitings joprojām ir "Saskaņai", tomēr arī tas piedzīvojis kritumu - no 19,2% jūnijā uz 17,8% jūlijā.

"Saskaņai" pietuvojusies Zaļo un zemnieku savienība, par ko balsotu 17,5% vēlētāju, kas ir nedaudz vairāk par iepriekšējā mēnesī fiksēto 17,1%. Jāatgādina, ka maijā par šo politisko spēku bija gatavi balsot 20,3% aptaujāto.

Salīdzinājumā ar jūniju audzis ir Nacionālās apvienības reitings, par kuru jūlijā būtu balsojuši 9,1%. Jūnijā šis rādītājs bija 7,8%, savukārt vēl mēnesi iepriekš - 9,2%.

"Vienotības" reitings ir nedaudz "izkustējies" un pagājušajā mēnesī palielinājies līdz 6,3%. Iepriekšējos divos mēnešos tas bija 5,4% līmenī.

Tiesa gan, 19,6% aptaujāto atbildējuši, ka nezina, par ko balsotu parlamenta vēlēšanās, bet 16,8% tajās nepiedalītos.

SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš "Panorāmai" straujo "KPV LV" reitinga kritumu skaidro ar to, ka iepriekšējos mēnešos jaunās partijas veidošanai tika pievērsta ievērojama mediju uzmanība, kas tagad ievērojami samazinājusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!