Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes konfliktam šobrīd nav tiešas ietekmes uz biroja darba rezultātiem, bet tas grauj biroja autoritāti. Iespējams, ka konflikta risināšanai nepieciešams piesaistīt mediatoru jeb starpnieku, piektdien Latvijas televīzijas raidījumam “Panorāma” atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers sacīja, ka konflikts birojā nav normāls, taču tagad abām pusēm būtu jānomierinās un, iespējams, jāiesaista mediators. Konflikts saasinājās pēc tam, kad Streļčenoks devis zemāko novērtējumu vairākiem darbiniekiem, tostarp, Strīķei.

Kalnmeiera skatījumā, konflikts nevar veicināt normālas darba attiecības un savstarpējo sapratni. Vaicāts par šo domstarpību cēloņiem, ģenerālprokurors atzīmēja: "viena pagale nedeg", norādot, ka būtu svarīgi šīm amatpersonām pašām tikt skaidrībā ar savām ambīcijām un cēloņiem, kas šo situāciju saasinājušas.

Ja viņi paši to nespēj, iespējams, ka nepieciešams pieaicināt mediatoru jeb starpnieku. Cita risinājuma pašreizējai situācijai nav, sacīja ģenerālprokurors.

Kalnmeiers atzina, ka Streļčenoks paziņojis, ka atkārtotu darbinieku, tostarp Strīķes, darba izvērtēšanu neveiks un šī viņa pozīcija ir pamatota ar likumu. "Abām pusēm vajadzētu apdomāties un konstruktīvu risināt šo situāciju," sacīja ģenerālprokurors.

Kalnmeiers arī atzinis, ka Strīķei ir liela darba pieredze, bet viņai būtu jāpievērš uzmanība komunikācijas jautājumiem un jāņem vērā tas, ka Streļčenoks ir iestādes vadītājs un viņam ir tiesības uzdot pienākumus un prasīt atbildību.

Tagad ir sešu mēnešu periods, kuru laikā jānovērš darba novērtējumā konstatētie trūkumi un pēc tam gaidāma atkārtota vērtēšana.

Patlaban abām pusēm būtu jānomierinās, ieteica Kalnmeiers.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, lai gan tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas.

Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība aicinājusi Strelčenokam noteikt atkārtotu minēto darbinieku vērtēšanu, izveidojot vērtēšanas komisiju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!