Foto: LETA

Pagaidām komisija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka atbilstībai amatam netiks veidota, piektdien pēc tikšanās ar premjeri žurnālistiem sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Šodien, tiekoties ar premjerministri mēs apspriedām pasākumus, kādi būtu veicami, lai normalizētu stāvokli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai darbs noritētu normālā gultnē. Ieskicējām iespējamos darbības virzienus, punktus un šajā mūsu iezīmētajā plānā pagaidām nav paredzēta komisija, ko nejuridiskā valodā varētu saukt par KNAB priekšnieka atlaišanas komisiju," viņš teica.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") iepriekš skaidrojusi, ka komisija nepieciešama, lai ar politiku nesaistīti cilvēki varētu izvērtēt Streļčenoka darbības profesionalitāti.

Komisijā varētu būt Kalnmeiers, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (Reformu partija), Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, kā arī ministri.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nolēma, ka partiju apvienības ministri komisijas izveidi neatbalstīs.

Savukārt Streļčenoks jau paziņojis, ka komisijas izveide ir mēģinājums no viņa atbrīvoties. Kā iemeslu Streļčenoks minēja savas darbības, kuras skarot arī augsti stāvošas politiskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!