Foto: F64
"Toreiz likās, ka varu atļauties iet politikā, jo esmu gana daudz izdarījis privātajā biznesā. Tagad šis lēmums ir nopietni jāpārvērtē, jo algas dzīvošanai nepietiek," ceturtdien intervijā laikrakstam "Diena" sacījis ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Viņš norādījis, ka kredītu nasta ir kļuvusi tik smaga, ka nav izslēgta varbūtība, ka viņš varētu pamest politiku. "Ceru, ka saprotat - nevaru ģimeni ar trim bērniem uzturēt par atlikušajiem 500 latiem. Sieva vēl nestrādā, audzina bērnus, taču izskatās, ka viņai tomēr tas būs jādara," skaidrojis Kampars.

Ministra alga ir 1320 lati uz rokas, kā arī ir divi kredīti: īstermiņa 58 000 latu un ilgtermiņa 150 700 latu apjomā. Ikmēneša maksājums ir 800 lati.

Kamparam ir trīs deklarēti īpašumi un kapitāldaļas SIA "Ronis", tomēr tas ienākumus nedod. Īstermiņa kredītu Kampars jau atdevis, savukārt ilgtermiņa sedzot no uzkrājumiem, kas gūti no laikiem uzņēmējdarbībā.

Jau vēstīts, ka algu samazinājuma, dažādu piemaksu un prēmiju atcelšanas dēļ valsts amatpersonu ienākumi mēnesī pēdējo gadu laikā ir sarukuši pat par vairāk nekā par 50%. Savukārt kredītsaistības uzņemtas "treknajos gados" un to atmaksa bija pieskaņota to laiku atalgojumam.

"Diena" ceturtdien atzīmē, ka potenciālas problēmas varētu būt vēl vairāk nekā 10 amatpersonām, no kurām gan lielākā daļa, vismaz pagaidām, ar kredītmaksājumiem tiek galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!