Aizsardzības ministrija (AM) vairākām karavīru biedrībām piešķirs finanšu līdzekļus, lai veicināto to iesaistīšanos Jaunsardzes kustības attīstībā un sabiedrības informēšanā, liecina otrdien, 1. decembrī, valdībā skatāmais likumprojekts.

Ministrija skaidro, ka biedrībām "Latvijas Nacionālo partizānu apvienība" (LNPA), "Latvijas Nacionālo karavīru biedrība" (LNKB), "Latviešu virsnieku apvienība" (LVA), "Latvijas Rezerves virsnieku asociācija" (LRVA) un "Latviešu strēlnieku apvienība" (LSA) ir noteikti mērķi informēt sabiedrību par aizsardzības nozarei būtiskiem jautājumiem un veicināt jaunatnes patriotisko audzināšanu. LNPA, LNKB, LVA, LRVA un LSA ir ilgstoši sadarbojušās ar AM un sniegušas atbalstu dialoga veicināšanā starp sabiedrību un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī patriotiskajā audzināšanā un militāro tradīciju stiprināšanā.

Šobrīd LNPA, LNKB, LVA, LRVA un LSA sadarbība ar Jaunsardzi sniedz jauniešu auditorijai padziļinātu izpratni par militāri vēsturiskajām tradīcijām. Lai plašāk varētu iesaistīties Jaunsardzes kustības attīstībā un sabiedrības informēšanā, LNPA būtu nepieciešami finanšu līdzekļi no AM 3842 eiro apmērā, LNKB – 3842 eiro apmērā, LVA – 3130 eiro apmērā, LRVA – 3586 eiro apmērā un LSA 3130 eiro apmērā.

Šī gada AM budžetā, programmā "Jaunsardzes centrs" ir pieejami līdzekļi, kurus kā dotācijas iespējams piešķirt nevalstiskajām organizācijām, sadarbības projektu īstenošanai ar Rekrutēšanas un jaunsardzes centru, veicinot Jaunsardzes kustības pilnveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!