Foto: 24/7

Šā gada martā par maksātnespējīgu atzītās SIA "Ominasis Latvia" kreditoru sapulce trešdien vienbalsīgi deva savu piekrišanu Ķemeru sanatorijas kompleksa pārdošanai Jūrmalas domei. Sanatoriju paredzēts pārdot par aptuveni 4,6 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, portālam “Delfi” sacīja uzņēmuma administrators Ainārs Kreics.

Pēc viņa teiktā, kreditori piekrituši īpašumu pārdot par noteikto tā piespiedu atsavināšanas vērtību 3,9 miljoniem latu un nerīkot izsoli.

Kreics sacīja, ka šis darījums ir izdevīgs kreditoru kopumam, jo īpašuma uzturēšana katru dienu prasa nopietnus izdevumus. Īpašuma pārdošanai ārpus kārtas nekādu šķēršļu nav un tas varētu tikt pārdots dažu mēnešu vai nedēļu laikā.

Darījums ir izdevīgs arī tāpēc, ka tad, ja sanatorijas pārdošanai tiktu rīkota izsole, tad līdzekļus par īpašumu varētu saņemt vai nu rudenī, vai ziemā, tādejādi īpašums paliktu neieziemots un samazinātos tā vērtība, sacīja Kreics.

Iepriekš Jūrmalas pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstīja lēmumu iegādāties Ķemeru sanatorijas kompleksu.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa marta sākumā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvia".

"Ominasis Latvia" maksātnespēju tiesā pieprasīja uzņēmums "Arhiidea".

Šī nebija pirmā reize, kad tiesa vērtēja "Ominasis Latvia" maksātspēju. Iepriekš ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsusies gan pati "Arhiidea" gan SIA "IAT Cityco", taču pērn šie pieteikumi tika noraidīti un uzņēmums atzīts par maksātspējīgu.

Aprīlī bija paredzēta izsole, kurā ar sākumcenu 3,7 miljoni latu, tiks izsolīta "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorija, tomēr izsole tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!