Foto: stock.xchng

Vienam no vadošajiem Latvijas asinsvadu ķirurgiem Jānim Rozentālam saziedots jau 41 000 eiro aknu transplantācijas veikšanai Tartu universitātes slimnīcā, liecina ieraksts veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) sociālā tīkla “Twitter” kontā.

Tāpat ministrs norāda, ka ķirurgs jau ir nogādāts kaimiņvalsts slimnīcā. Viņš skaidrojis, ka ārsts nogādāts vēl pirms saziedota visa nepieciešamā summa, jo "nevarēja gaidīt". Līdz ar to ķirurgam līdz esot bijusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas garantijas vēstule par apmaksu.

Jau ziņots, ka Jānim Rozentālam ir noteikta diagnoze - akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus, informēja Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta, un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Diemžēl mūsu valstī šādas operācijas netiek apmaksātas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!