Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) ziņojumus iekļauj ziņas, kas neatbilst patiesībai, pavēstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Atsaucoties uz Latvijas Sabiedriskie mediji (LSM) publiskoto rakstu "Brisele satraukta par konfliktiem KNAB" un tajā norādīto par KNAB darbību, birojs norāda, ka šis ir jau otrais gadījums, kad EK, iespējams, savos ziņojumos iekļaus ziņas, kas neatbilst patiesībai.

Par iepriekšējā EK ziņojumā minēto KNAB, saskaņojot savu rīcību ar Ārlietu ministriju, iesniedza iebildumus, norādot konkrētus nepatiesus EK ziņojumā minētos faktus un lūdzot tos izslēgt no EK ziņojuma. KNAB pārstāvji klātienē piedalījās EK institūciju sanāksmēs un izskaidrojuši patieso faktisko situāciju.

Par iepriekšējo maldinošas, valsti kompromitējošas informācijas izplatīšanas faktu tika informētas arī tiesībsargājošās iestādes.

Pastāvot bažām, ka arī šis ziņojums varētu tikt balstīts uz nepatiesām ziņām, kuras, iespējams, sniegušas ieinteresētas amatpersonas, kuru prettiesiskā darbība no iestādes puses tikusi pakļauta sankcionēšanai, KNAB izvērtēs EK ziņojumā norādīto un informēs sabiedrību par secinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!