Foto: LETA

Gadījumā, ja tiesvedībā pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) tiktu lemts par labu citiem bijušajiem biroja darbiniekiem, tas līdzīgi kā bijušajai KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei būtu gatavs maksāt viņu prasītās naudas summas, informēja KNAB.

Iestādē norādīja, ka naudas summas tiktu izmaksātas tikai tad, ja par to būtu lēmusi tiesa, un, rīkojoties atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai. Ar KNAB pašlaik tiesājas bijusī direktora vietniece Juta Strīķe, bijušais Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, kā arī bijusī KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

Jau ziņots, ka KNAB tika veikta reorganizācija un ar biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām. Starp iepriekšminētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore. Rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi arī kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Streļčenoks šovasar pirms došanās atvaļinājumā nolēma atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei, kas bija atbrīvošana no amata. Administratīvā rajona tiesa par notikušo ierosinājusi lietu pēc Strīķes pieteikuma.

Dravenieces strīdā ar KNAB par viņas atjaunošanu amatā pagājušajā nedēļā stājās spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā, kā arī ar lietas vešanu saistītie izdevumi 1000 eiro apmērā.

Taujājot, vai Draveniecei tiesvedības procesā piešķirtās kompensācijas apmēra segšanai būs nepieciešams izmantot līdzekļus no valsts budžeta, KNAB pārstāve Laura Dūša atbildēja noliedzoši, norādot, ka kompensācija pilnā apmērā tiks izmaksāta no biroja rīcībā esošajiem līdzekļiem. Savukārt jautāta, kā pats KNAB priekšnieks Streļčenoks vērtē publiski izskanējušos apgalvojumus, ka Dravenieces kompensācija būtu jāsedz no paša iestādes vadītāja personīgajiem līdzekļiem, Dūša atbildi uz jautājumu nesniedza, vien piebilstot, ka, ja būs vēlme, Streļčenoks pats nāks klajā ar publisku komentāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!