Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 4.oktobrī veikuši kratīšanu partijas "No sirds Latvijai" (NSL) birojā saistībā ar ierosinātu kriminālprocesu, apstiprināja NSL līdere Inguna Sudraba.

Par KNAB veiktajām darbībām trešdien frakcijas sēdē tika informēti NSL deputāti, pavēstīja deputāte Silvija Šimfa (NSL). Savukārt Latvijas Televīzija ziņo, ka KNAB aizturējis NSL finanšu pārraugu Jorenu Raitumu.

Sudraba uzsvēra, ka Raitums nekad nav bijis partijas biedrs un partijā aktīvi nedarbojas. Advokāts Pāvels Rebenoks nekomentēja, vai viņš ir aizstāvis Raitumam, taču nenoliedza, ka nodrošinot aizstāvību kādai KNAB aizturētai fiziskai personai lietā, kurā figurē divas publiski nosauktās personas - Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

"Es nodrošinu aizstāvību šajā procesā vienai personai, taču tās vārdu es nevaru nosaukt," norādīja advokāts un piebilda, ka klients esot vakar aizturēts un aizturētā statusā ir joprojām.

Raitums ir ar aizturēto uzņēmēju Krūmiņu saistīts finansists. "Firmas.lv" dati liecina, ka līdz 2012.gada beigām viņš bija SIA "MC Turaida Property" vienīgas īpašnieks un vienīgais valdes loceklis, bet tad par šīs uzņēmējsabiedrības vienīgo īpašnieci kļuva Krūmiņa meita un aktīvu pārvaldītāja Maija Čerņavska.

2014.gada jūlijā Latvijas Radio vēstīja, ka Krūmiņa meitai Čerņavskai piederošais uzņēmums "MC Turaida Property" Jūrmalā par aizdomīgi lētu cenu izsolē iegādājies nekustamo īpašumu ekskluzīvā vietā, kur Krūmiņi attīsta viesnīcas kompleksu. Turklāt dienā, kad Jūrmalas domnieki lēmuši zemi atsavināt, Krūmiņš pilsētas varas partijai, Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), ziedojis 15 000 eiro.

Toreiz Jūrmalas mērs Truksnis par Jūrmalas sadarbības partneres nekustamo īpašumu vērtēšanas kompānijas BDO pieticīgo zemes vērtējumu nešaubījās, bet par miljonāra Krūmiņa ziedojuma un domes lēmuma dienas sakritību teicās neko nezinām.

Kā ziņots, iepriekš Sudraba norādīja, ka viņai nav informācijas par otrdien aizturēto Jūrmalas mēra Gata Trukšņa un uzņēmēja, miljonāra Jūlija Krūmiņa attiecībām vai sadarbību.

Politiķe sacīja, ka viņai ir pilnīgi neiespējami komentēt Trukšņa un Krūmiņa attiecības, jo viņa par tām neko nezinot un nekad nav bijusi ar tām saistīta.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Kā informēja KNAB, izmeklēšanas interesēs pašlaik plašāka informācija netiks sniegta.

KNAB 4. oktobrī aizturēja uzņēmēju Krūmiņu un Truksni. Pēc rīcībā esošās informācijas, aizturēšanas saistītas ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra birojā, bet pats mērs tika nogādāts Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki. Slimnīcā Jūrmalas mērs atrodas arī šobrīd.

Jau vēstīts, ka Krūmiņa meita Čerņavska iepriekš apjomīgu summu ziedojusi arī NSL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!