Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis valsts amatpersonu saistību ar uzņēmumu "Auto Blitz", kurš ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas un kurā darbojas politiķes Solvitas Āboltiņas (V) dzīvesbiedrs.

KNAB izvērtēja iepirkumus, kurus organizēja Nodrošinājuma valsts aģentūra un kuros uzņēmums "Auto Blitz" atklāta konkursa rezultātā ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai automašīnas. Pārbaudē birojs nekonstatēja likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, jo netika konstatēta valsts amatpersonu, kuras lēma par minēto iepirkumu piešķiršanu "Auto Blitz", saistība ar šo komercsabiedrību, pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

KNAB pārbaudi sāka janvārī pēc opozīcijas deputāta Andreja Elksniņa (S) iesnieguma. Elksniņš pauda bažas, ka "Auto Blitz" "pēdējos trijos darbības gados pamanījies ar savas pārstāvētās markas automobiļiem apgādāt ne vienu vien valsts iestādi, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro".

"Lauvas tiesa nopelnīta tieši Iekšlietu ministrijas iepirkumos, un pēdējais no tiem - piegādātie "Opel Insignia" automobiļi - ir izpelnījies īpašu uzmanību. Īpatnēji, bet iepirkumu veiksme iet roku rokā ar partijas "Vienotība" atrašanos pie varas," norādīja deputāts.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Auto Blitz" padomē darbojas partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas dzīvesbiedrs Jānis Āboltiņš.

Nedaudz vairāk par pusi "Auto Blitz" kapitāla daļu pieder AS "Mūsa Motors grupa", bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī "Mūsa Motors grupas" padomē.

Elksniņam aizdomas radīja vairākas sakritības par tehniskās specifikācijas sagatavošanu un konkrētā pretendenta piedāvājumu, papildu aprīkojuma kvalitāti, kā arī atbilžu neesamība par "Opel" rūpnīcas atlaides esamību šādam iepirkumam, kas jebkurā citā iepirkumā būtu vismaz 20%-30% no katras automašīnas vērtības.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa iepriekš uzsvēra, ka viņa jau ir piekususi lasīt šādus izdomājumus, un aicina Elksniņu vērtēt notiekošo savā partijā, nevis izplatīt apmelojumus. Āboltiņa norāda, ka šī ir politisko konkurentu nomelnošana, piebilstot, ka prot nošķirt darba un ģimenes attiecības un neiejaucas sava vīra uzņēmējdarbībā.

Kā ziņots, Valsts policijai iegādātas 40 jaunas "Opel Insignia" automašīnas par 1,3 miljoniem eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa) no "Opel" dīlera "Auto Blitz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!