Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S) nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt SIA "Auto Blitz" darbību saistībā ar vairākām uzvarām valsts iepirkumos, portālu "Delfi" informēja partijas "Saskaņa" frakcijas preses sekretāre Katrīna Iļjinska.

Partijas pārstāve norādījusi, ka uzņēmums pēdējos trīs gados ar valsts iepirkumu starpniecību apgādājis vairākas valsts iestādes, tiekot pie vairākiem miljoniem eiro.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, birojs Elksniņa iesniegumu vēl nav saņēmis.

Iļjinska norādījusi, ka lielu daļu uzņēmums nopelnījis tieši Iekšlietu ministrijas iepirkumos. Pēdējais no tiem bijis uzņēmuma piegādātie "Opel Insignia" automobiļi. Tāpat partijas pārstāve norāda, ka "iepirkumu veiksme iet roku rokā ar partijas "Vienotība" atrašanos pie varas".

Aizdomas partijas deputātam radījusi virkne sakritību par tehniskās specifikācijas sagatavošanu un konkrētā pretendenta piedāvājumu, papildus aprīkojuma kvalitāti un atbilžu neesamība par "Opel" rūpnīcas atlaides esamību šādam iepirkumam. Tā jebkurā citā iepirkumā būtu vismaz 20 līdz 30% no katras automašīnas vērtības.

"Lai arī uzvarētāja izvēles kritērijs bija nevis zemākā cena, bet saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, pieļauju, ka saimnieciski izdevīgs iepirkums ir bijis tieši "Vienotības" politiķiem," partijas frakcijas publiskajā paziņojumā norādījis Elksniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!