Foto: LETA

Pirmdien koalīcijā nav pārrunātas partiju attiecības pēc Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rīcības Saeimas Eiropas lietu komisijā, pametot tās sēdi un "noraujot kvorumu", žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes apliecināja partiju pārstāvji.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sacīja, ka partneri vairs nav vēlējušies diskutēt par šo jautājumu, jo viens otram jau visu esot pateikuši.

"Mēs turpinām strādāt un beidzam šo diskusiju," viņa teica. Notikumus Eiropas lietu komisijas sēdē premjere raksturoja kā normālu parlamenta praksi, un neesot pirmā reize, kad kādā sanāksmē tiek "norauts kvorums" un lēmums tiek pieņemts ar opozīcijas atbalstu.

"Diplomātiski izsakoties, šajā saspringtajā situācijā visi paklusēja un atzina notikušo par notikušu faktu," sacīja NA valdes loceklis Imants Parādnieks. Viņš gan pieļāva, ka pie šī jautājuma kādā brīdī var nākties atgriezties.

Nav vērojamas indikācijas valdības nestabilitātei, atzina ZZS valdes loceklis Edgars Tavars. "Vēl priekšā ir daudz atbildīgu lietu, kas mums ir jādara," viņš minēja, piebilstot, ka bēgļu jautājums paliks partijas darba kārtībā, jo vēl ir daudz neskaidru jautājumu.

Straujuma apliecināja, ka viņai pašlaik arī nav bažu par 2016. gada budžeta pieņemšanu Saeimā, jo kopumā partijām neesot konceptuālas pretenzijas un vienošanās nav panākta vien par atsevišķiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka trīs ZZS un NA deputāti, kā arī viena partijas "Saskaņa" deputāte piektdien pameta Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdi, tāpēc tai nebija nepieciešamā kvoruma Latvijas pozīcijas bēgļu jautājumā pieņemšanai.

Pēc sēdes partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis norādīja - ja divi koalīcijas partneri nepiedalās lēmumos par valstij būtisku tēmu, tad ir jautājums, vai koalīcija vispār pastāv.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifLatvijas pozīcija bēgļu jautājumā, kas paredz 526 jaunu patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā, ja tas notiek brīvprātīgi, tika atbalstīta otrajā komisijas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!