Foto: LETA
Koalīcijas partneri neprognozē amatu pārbīdes valdībā gaidāmās ekonomikas ministra vakances dēļ.

Zaļo un zemnieku savienība viennozīmīgi uzskata, ka ekonomikas ministra postenis pienākas "Vienotībai", un politiskais spēks to nekad nav apšaubījis, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. "Vienotībā" esot dažādi viedokļi par iespējamo kandidātu, tāpēc ZZS ar izpratni izturas pret koalīcijas partnera iekšējiem procesiem, skaidroja politiķis.

Vaicāts, vai saistībā ar šīm izmaiņām valdībā nesāksies ministru amatu pārdale, politiķis atbildēja noraidoši, norādot, ka ZZS šādu pavērsienu neatbalstīs.

Brigmanim personīgi neesot iebildumu, ka balsojums par ekonomikas ministra amata kandidāta apstiprināšanu varētu notikt 16.novembrī, taču galavārds šajā jautājumā būs Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), norādīja politiķis.

Arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK respektēs "Vienotības" tiesības virzīt ekonomikas ministra amata kandidātu, taču vēlēsies viņu uzklausīt, sacīja politiskā spēka valdes loceklis Jānis Dombrava.

Vaicāts par ministru amatu iespējamām pārbīdēm, Dombrava pauda cerību, ka bez tām varēs iztikt. Viņš uzskata, ka būtu liela muļķība kādam cīnīties par amatiem, jo ir jāfokusējas uz iesāktajiem darbiem, kas jānoved līdz galam.

Politiķis norādīja, ka viņam loģiskāk šķistu ekonomikas ministra nomaiņa pēc budžeta pieņemšanas, taču jautājums par balsojuma datumu esot jārisina sarunā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) un paša ministra sarunā.

Kā ziņots, "Vienotība" tomēr vēlas panākt, lai tās virzītais ekonomikas ministra amata kandidāts ar Saeimas balsojumu tiktu apstiprināts amatā jau pirms nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas Saeimā.

"Vienotības" valde pirmdien atbalstīja ierosinājumu Arvila Ašeradena vietā jaunā ekonomikas ministra kandidatūru virzīt apstiprināšanai Saeimā uz 16.novembra sēdi, kas ir nedēļu pirms 2018. gada valsts budžeta pieņemšanas.

Ašeradens norādīja, ka šodien pirms valdības sēdes tiksies ar Kučinski, lai informētu par "Vienotības" pieņemto lēmumu virzīt jauno ekonomikas ministra amata kandidātu apstiprināšanai 16.novembra Saeimas sēdē. Sarunā arī varēšot saprast, vai premjers tam piekrīt.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars apliecināja, ka šodien abas amatpersonas apspriedīs šo jautājumu, jo piedāvājums par 16.novembri esot jauns pavērsiens. Pašlaik nav iespējams prognozēt, kas sarunā tiks nolemts, piebilda Vaivars.

Jau ziņots, ka Ašeradens nolēmis atstāt ekonomikas ministra amatu, lai kļūtu par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, Solvitai Āboltiņai (V) šo amatu atstājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!