Foto: DELFI Aculiecinieks

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta pasažieri apsardzes uzņēmuma SIA "Koblenz drošība" darbu uztver ar sapratni, norāda "Koblenz drošība" valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

Viņš informē, ka "Koblenz drošība" apsardzes pakalpojumus pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" sniedz jau vairākus gadus. Līgums iepriekš tika slēgts pēc iepirkuma procedūras.

Uzņēmums "Koblenz drošība" veic gan "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta depo apsardzi, gan sniedz palīdzību sabiedriskā transporta šoferiem, reaģējot uz transporta vadītāju trauksmes signāliem par nekārtībām transporta līdzeklī.

Savukārt no šī gada 3.februāra "Rīgas satiksme", pamatojoties uz esošo līgumu, ir pieprasījusi papildu apsardzi sabiedriskajā transportā, ar mērķi uzlabot servisu pasažieriem. Proti, izraidīt no transporta līdzekļiem pasažierus traucējošas, aizkarošas vai nehigiēniskas personas.

Katru dienu tiek pieprasīts dažāds apsardzes darbinieku skaits, vidēji 10 līdz 20 posteņu uz atšķirīgu stundu skaita daudzumu un dažādos diennakts laikos.

"Rīgas satiksme" pieprasa un precizē "Koblenz drošība" darbinieku skaitu objektos uz tuvākajām trīs dienām. "Tādēļ mums patlaban nav zināms kopējais pakalpojuma apjoms, papildu apsardzes termiņš un kopējā papildu pakalpojuma summa," norāda Terinks.

Viņš arī atzīmē, ka "Koblenz drošība" apsardzes darbinieku darbu pasažieru drošības nodrošināšanā pasažieri līdz šim ir uztvēruši mierīgi. "Līdz šim nav bijuši nekādi incidenti vai jautājumi par apsardzes darbinieku klātbūtni. Esam ievērojuši, ka pasažieri mūsu darbu uztver ar sapratni."

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis, 2014.gada rudenī "Rīgas satiksme" aktualizējusi jautājumu par drošību sabiedriskajā transportā, kur tiek uzsvērta arī policijas nozīme gadījumos, kad sabiedriskajā transportā ir kāda persona, kas apdraud citu drošību, tostarp arī "Rīgas satiksmes" darbinieku drošību, vai rada diskomfortu.

Lai pastiprinātu šo drošības faktoru, "Rīgas satiksme" lēmusi pastiprināti sadarboties gan ar apsardzes firmu "Koblenz", gan pašvaldības policiju, lai izvairītos no nepatīkamiem incidentiem un pasažieriem nodrošinātu kvalitatīvāku pakalpojumu.

"Koblenz drošība" 2013.gadā kāpināja apgrozījumu un audzēja peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 3,02 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 2,76 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā vairāk nekā divkāršojusies, sasniedzot 80 537 eiro, bet 2012.gadā uzņēmuma peļņa bija 30 048 eiro.

SIA "Koblenz drošība" dibināta 1996.gada 20.novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 735 eiro. "Koblenz drošības" īpašnieki ir Simona Deifta - 90,04% un Arnolds Koņevņikovs - 9,96%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!