Uzņēmējs Viesturs Koziols, kurš nesen televīzijā izteicās, ka partijām Latvijā esot tā dēvētās melnās kases un dubultā grāmatvedība, pirmdien un otrdien prokuratūrā sniedzis paskaidrojumus par savu paziņojumu, apstiprināja Ģenerālprokuratūras prokurora palīgs Armīns Reinis. Prokuratūra nesniegšot sīkākas ziņas par uzņēmēja sniegto paskaidrojumu saturu.
Jau ziņots, ka prokuratūra apsvēra iespēju Koziolu piespiedu kārtā nogādāt paskaidrojumu sniegšanai. Pēc pārbaudes uzsākšanas par Koziola izteikumiem televīzijā prokuratūra 14.jūnijā uzdeva viņam vairākus jautājumus, savukārt uzņēmējs lūdzis atļauju tos pārdomāt un saņemt rakstiskā veidā.

Prokuratūra šādu atļauju devusi, taču kopš tā laika, neraugoties uz vairākkārtējiem atgādinājumiem un solījumiem ierasties uz paskaidrojumu sniegšanu, Koziols vairs prokuratūrā neesot atgriezies. Koziols presei šo rīcību motivēja ar atrašanos ārzemēs un apgalvoja, ka atbildes uz jautājumiem esot sagatavojis un tās glabājoties viņa seifā.

Koziols raidījumā "Kas notiek Latvijā?" diskusijā par privātbiznesa ietekmi uz politiku pavēstīja, ka visām Latvijas politiskajām partijām esot tā saucamā melnā kase jeb dubultā grāmatvedība.

Presei Koziols arī pauda, ka viņa rīcībā esot konkrēti piemēri par naudas pārskaitījumiem partiju dubultajā grāmatvedībā. Viņš sacīja, ka uzņēmēji partijām maksā, lai gūtu lielāku ietekmi uz dažādiem procesiem. Koziols arī izteica gatavību sniegt liecības prokuratūrā, taču neslēpa savu uzskatu, ka tam nebūs nekādu rezultātu. Koziols pēdējās pašvaldību vēlēšanās startēja "Latvijas Ceļa" (LC) sarakstā kā viens no līderiem, bet domē neiekļuva. Viņš arī bija starp dāsnākajiem LC ziedotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!