Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) trešdien par provokāciju, kas vērsta pret Krieviju, nodēvēja Latvijas Televīzijas (LTV) sižetu, kurā tika vēstīts, ka Krievijas vēstniecībā tiek vervēti algotņi karadarbībai Ukrainas austrumos separātistu pusē.

"14.septembrī Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" videosižetā tika ziņots, ka Krievijas vēstniecība esot iesaistīta Latvijas brīvprātīgo nosūtīšanā uz Ukrainu. Varētu tikai brīnīties, kāpēc valsts televīzija translē pilnīgas muļķības, ja nebūtu runa par apzinātu pret Krieviju vērstu provokāciju," sacīts Krievijas ĀM oficiālā pārstāvja Aleksandra Lukaševiča komentārā.

"Šo gadījumu uzskatām par vēl vienu piemēru tam, kā neglītu mērķu vārdā tiek izmantoti atklāti viltojumi," piebilsts komentārā.

LTV raidījums "Panorāma" vēstīja par jauniem Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas doties uz Ukrainu, lai karotu tur Krievijas atbalstīto separātistu pusē. Latgalē sastaptie Latvijas iedzīvotāji "Panorāmai" stāstīja, ka to esot iespējams nokārtot caur Krievijas vēstniecību, kas palīdz nokārtot dokumentus un arī sola samaksāt.

Krievija saistībā ar šo raidījumu iesniedza Latvijai notu ar prasību saukt pie atbildības tos, kas veidojuši šo sižetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!