Rīgas amatpersonas speciāli slēgušas Brīvības pieminekli restaurācijai pirms latviešu leģionāru atceres dienas, lai panāktu, ka tiek atcelts leģionāru gājiens un maldinātu Krievijas sabiedrību, otrdien ziņo Krievijas laikraksts "Ņezavisimaja gazeta".
"Labums, kuru Rīga guvusi no neliela notikuma - leģionāru atteikšanās organizēt gājienu saistībā ar Brīvības pieminekļa remontu -, rada aizdomas, ka tas ir Krievijas un pasaules sabiedrībai labi nospēlēts teātris, kas organizēts ne bez varas institūciju līdzdalības," pauž laikraksts.

"Pieminekļa remontu varēja veikt ari citā laikā, tas nebija obligāti jāslēdz pirms leģionāru dienas," apgalvots laikrakstā, "Arī leģionāriem svarīgs ir nevis piemineklis, bet simbols, lai arī celtniecības stalažām aizklāts."

"Ņezavisimaja gazeta" arī apgalvo, ka Latvijas varas institūcijas speciāli atcēlušas leģionāru gājienu 16.martā Rīgā, bet atļāvušas svinēt šo dienu "šaurā lokā". "Tās to izdarīja pēc tam, kad nesen Alpos pirmo reizi tikās Latvijas un Krievijas prezidenti un Latvijas puse apsolījās kliedēt Krievijas satraukumu vairākos jautājumos. Viens no tiem bija mēģinājums restaurēt nacismu," teikts laikrakstā. Tas arī uzskata, ka "pēc šādas tikšanās Latvijas varas institūcijas vienkārši nedrīkstēja pieļaut gājienu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!