Foto: RIA Novosti/Scanpix / DELFI / EPA/LETA / LETA
Atklājot portālu "Mansprezidents.lv", no pirmdienas iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja balsot par pieciem Valsts prezidenta amata kandidātiem, Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc uzvaras turnīrā Indijā ievērojami uzlabojusi savas pozīcijas WTA pasaules rangā, tikmēr Krievijas un Baltkrievijas specdienesti izrāda aizvien lielāku interesi par Lietuvas robežsargiem, bet Latvijā Tieslietu padome atbalstījusi abu Augstākās tiesas vadītāja postenim pieteikto pretendentu, Bičkoviča un Guļāna, kandidatūras - portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Tieslietu padome pirmdien atbalstīja abu Augstākās tiesas vadītāja postenim pieteikto pretendentu - līdzšinējā tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča un iepriekšējā tiesas priekšsēdētāja tiesneša Andra Guļāna virzīšanu uz balsojumu AT plēnumā..

Lasīt vairāk

Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste
Anastasija Sevastova
pēc uzvaras turnīrā Indijā ievērojami uzlabojusi savas pozīcijas
WTA
pasaules rangā, pakāpjoties pa 268 vietām.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Atklājot portālu "Mansprezidents.lv", no pirmdienas iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja balsot par pieciem Valsts prezidenta amata kandidātiem, kas iepriekšējā balsošanā ieguvuši vislielāko iedzīvotāju atbalstu.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas un Baltkrievijas specdienesti izrāda aizvien lielāku interesi par Lietuvas robežsargiem - martā vien divi Lietuvas robežapsardzes dienesta (VSAT) darbinieki ziņojuši par mēģinājumiem viņus savervēt, vēsta "15min.lt",

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Tieslietu padome pirmdien atbalstīja līdzšinējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera kandidatūru ģenerālprokurora amatam. Līdz ar to par Kalnmeiera apstiprināšanu uz otro termiņu šajā amatā būs jābalso
Saeimai
.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
LMT Summer Sound festivāla mākslinieku sarakstu papildina duets "Nico & Vinz". Viņu lipīgā, vasarīgi vieglā popdziesma "Am I Wrong pagājušajā" gadā satricināja teju visas pasaules malas, kļūstot par ballīšu galveno hitu, savukārt šovasar izskanēs uz "LMT Summer Sound" festivāla galvenās skatuves, ziņo festivāla organizatori.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (
NHL
) Stenlija kausa izcīņas spēlē svētdien ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ronalds Ķēniņš, taču viņa pārstāvētā vienība Vankūveras "
Canucks
" viesos ar 2:4 piekāpās Kalgari "
Flames
".

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Sestdien Rokenrola slavas zālē tika uzņemts "eksbītls"
Ringo Stārs
, dziedātāja Džoana Džeta, pankroka grupa "Green Day" un citi mūziķi.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Kompānijas "
Microsoft
" jaunākā operētājsistēma "
Windows
10" būs pieejama jūlija beigās, atklājusi datorkomponenšu ražotāja "Advanced Micro Devices" (AMD) valdes priekšsēdētāja Liza Sjū.

Lasīt vairāk

Vismaz septiņi cilvēki gājuši bojā spridzināšanas uzbrukumā
ANO
darbinieku autobusam
Somālijas
Puntlendas reģiona galvaspilsētā Garovē, atsaucoties uz vietējām drošības iestādēm, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Britu televīzijas personība Džeremijs Klārksons atklājis, ka pirms strīda ar auto raidījuma "
TopGear
" ("Gāzi grīdā!") producentu esot bijis noraizējies par to, ka viņam varētu atklāt vēzi.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Dienā, kad pie Gaismas pils notiek Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkota protesta akcija, lai norādītu uz pastāvošajām problēmām nozarē, tostarp zemo atalgojumu, portāls "Cālis.lv" ielūkojas Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) strādājošo naudas maciņos. Kā atzīst slimnīcas vadība, atalgojums joprojām nav adekvāts, lai gan pēdējos gados tomēr ticis paaugstināts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!