Foto: LETA

Nav pamata apšaubīt Baltijas valstu juridisko suverenitāti, savā paziņojumā norādījusi Krievijas vēstniecība Latvijā.

Vēstniecība norādījusi, ka balstās uz to, ka starp Krieviju un suverēnajām valstīm - Latviju, Lietuvu un Igauniju - ir nodibinātas diplomātiskās attiecības, parakstīti un ir spēkā starpvalstu līgumi.

"Neredzam nekādu pamatu apšaubīt minēto dokumentu juridisko spēku," uzsvērts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Krievijas Ģenerālprokuratūrā iesniegtajam Valsts domes deputātu lūgumam izvērtēt Baltijas valstu neatkarības atzīšanas leģitimitāti "nav juridisku perspektīvu", trešdien paziņojusi Ģenerālprokuratūras pārstāve Marina Gridņeva.

"Ģenerālprokuratūra tiešām ir saņēmusi šādu deputātu pieprasījumu. Saskaņā ar likumu mums jāpieņem izskatīšanai visi saņemtie pieprasījumi neatkarīgi no to satura. Dažkārt tiem vispār trūkst jēgas. Šajā gadījumā ir skaidrs, ka nekādu juridisku perspektīvu šim stāstam nav," piebildusi prokuratūras pārstāve.

Dienu iepriekš tika ziņots, ka Krievijas Ģenerālprokuratūra pieņēmusi izskatīšanai Valsts domes deputātu Jevgēņija Fjodorova un Antona Romanova iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt, vai 1991.gadā Baltijas valstu neatkarību atzinušās PSRS Valsts padomes izveidošana bija leģitīma.

Kremļa partijas "Vienotā Krievija" likumdevēji uzskata, ka Valsts padome nav bijusi konstitucionāls varas orgāns un tās pieņemtie lēmumi "nodarījuši milzīgu kaitējumu valsts suverenitātei, drošībai un aizsardzības spējām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!