Foto: LETA

Valsts kancelejas (VK) vadītāja amatu atstājušajam Mārtiņam Krieviņam piedāvāts ieņemt vakanto Saeimas ģenerālsekretāra amatu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Darba piedāvājumu Krieviņam izteikusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kura pašlaik viesojas Gruzijā, ziņo raidījums.

Krieviņš uz raidījuma žurnālistu zvaniem ceturtdien neatbildēja, līdz ar to nav zināms viņa komentārs par darba piedāvājumu.

Ziņots, ka janvārī Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone iesniedza atlūgumu. Viņa amata pienākumus pildīja pusotru gadu.

Pētersone amatu atstāja pēc tam, kad īpaši izveidota dienesta komisija pabeidza pārbaudi par drošības prasību neievērošanu Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8, kur izbūvētas neatbilstošas telpas.

Ģenerālsekretāra amata pienākums ir nodrošināt parlamenta administratīvo vadību. Ģenerālsekretāra vadībā strādā Saeimas Kancelejas direktors un Saeimas izpilddirektors, kā arī Personāla nodaļa, Protokola nodaļa, Informācijas nodaļa un parlamenta komisiju darbinieki.

Vēstīts, ka pēc abpusējas vienošanās ar premjeru Māri Kučinski, otrdien, 21. martā, Valsts kancelejas direktora amatu pameta Mārtiņš Krieviņš.

Abi esot vienojušies publiski neizpaust Krieviņa iemeslus atstāt amatu, taču Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" Kučinskis skaidroja, ka viņiem esot atšķirīga izpratne par darba metodēm.

Ziņots, ka marta sākumā Krieviņš nāca klajā ar valsts pārvaldes reformu plānu, kas paredz likvidēt apmēram 7000 amata vietu valsts tiešajā pārvaldē, kā arī ievērojami kāpināt vadošo valsts amatpersonu atalgojumu.

Tāpat šobrīd ir izsludināts konkurss uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu. Viens no konkursa komisijas locekļiem ir VK vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!