Foto: AP/Scanpix

Trešdien tiekoties ar Latvijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstniekiem, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēris nepieciešamību stiprināt drošības dienestu kapacitāti, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā pārrunāta situācija Eiropā pēc teroraktiem Briselē. Premjers uzsvēris, ka ir jāstiprina ES dalībvalstu drošības dienestu kapacitāte un sadarbība, kas būs izšķirošais faktors cīņā ar terorismu.

Ar vēstniekiem tikšanās laikā spriests arī par citiem aktuāliem jautājumiem ES - migrācija, vienotais tirgus, enerģētika un klimats.

Jau ziņots, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 34 cilvēki, bet vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, ziņo amatpersonas.

Divi sprādzieni Zaventemas lidostā, no kuriem vismaz vienu sarīkoja terorists pašnāvnieks, gandrīz vienlaicīgi notika ap plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika).

Aptuveni stundu vēlāk tika saņemtas ziņas par sprādzienu Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no ES institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!