Foto: DELFI
Ekonomikas ministrija (EM) iebilst pret 15,6 miljonu latu ieguldīšanu lidsabiedrības "airBaltic" kapitālā, otrdien raksts laikraksts "Diena".

Oficiāli izskanējis, ka valdība piekritusi "airBaltic" kapitālā ieguldīt 15,6 miljonu latu, galīgais lēmums vēl nav pieņemts. Laikraksta "Diena" rīcībā esošā informācija liecina, ka pret tik lielu valsts ieguldījumu, kā arī sagatavotā ieguldījuma līguma nosacījumiem iestājas EM, uzskatot, ka "airBaltic" piedāvātais risinājums pamatkapitāla palielināšanai neatbilst valsts interesēm.

Otrdien jautājumu par aviokompānijas kapitāla palielināšanu valdība atkārtoti izskatīs valdības sēdes slēgtajā daļā, kurā tiks sniegts EM atzinums. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka EM uzskata – ieguldījums "airBaltic" kapitālā var būt mazāks, tam jāizvēlas cits modelis un ieguldījuma līgumā jāparedz lidsabiedrības peļņas sadalījums vismaz tuvākajiem trim gadiem.

Laikraksta rīcībā neoficiālā informācija liecina, ka Arta Kampara (JL) vadīto EM uztraucot arī tas, ka valsts ieguldīs naudu sabiedrībā, par kuras otra īpašnieka, "airBaltic" vadītājam Bertoltam Flikam piederošās SIA "Baltijas aviācijas sistēmas", finansējumu nav pilnīgas skaidrības.

Jau rakstīts, ka valstij pieder 52,6% "airBaltic" daļu. Papildus nepieciešamos 15,6 miljonus latu paredzēts nodrošināt no VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" līdzekļiem, un pēc kapitāla palielināšanas akciju sadalījums nemainīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!