Foto: Juris Ross, Alfrēds Ulmanis
Nedēļas nogalē noslēdzās sarunu festivāls “Lampa” , kas Cēsu pils parkā notiek jau ceturto vasaru. Šogad festivāla apmeklētāju skaits bijis rekordliels – Cēsīs piektdien un sestdien kopumā viesojušies vairāk nekā 16 000 cilvēku, portālu “Delfi” informēja rīkotāji.

Aptuveni 47 tūkstoši vērojuši festivāla tiešraides internetā, liecina rīkotāju aplēses. Pašlaik jau sākušies sagatavošanās darbi, lai 2019. gada vasaru "Lampu" izgaismotu 28. un 29. jūnijā.

Vislielāko auditorijas uzmanību jau tradicionāli izpelnījās par festivāla hedlaineri dēvētais "Cepiens", kas šogad norisinājās oktobrī gaidāmo Saeimas vēlēšanu zīmē, analizējot aktuālākos vēlēšanu un politiskos procesus caur humora prizmu. Plaši apmeklēta abu festivāla dienu garumā bija arī "Politiskā arēna", kur ikvienam tika dota iespēja satikt vairāku politisko partiju pārstāvjus un iesaistīties diskusijā vai uzdot sev svarīgus jautājumus. Jaunieši savus domubiedrus dažādās aktivitātēs iesaistīja Riekstu kalnā, uz īpašām koka platformām radot īstu "Īssavienojumu". Savukārt paši mazākie aktīvisti laiku aizraujoši pavadīja "Mini LAMPĀ" – bērnu izklaides programmā. Netrūka arī dažādu augstvērtīgu diskusiju, kultūras pasākumu, izrāžu, meistarklašu un radošo darbnīcu – 270 pasākumu ietvaros aktivitātes tika nodrošinātas ikviena gaumei un interesēm.

Tāpat vienas no apmeklētākajām bija portāla "Delfi" uz žurnāla "Rīgas Laiks" rīkotās diskusijas "Uzticēšanās krīze Rietumos" un "Kā iespējama uzticēšanās starp Austrumiem un Rietumiem?".

Sarunu festivāls "Lampa" pirmo reizi Cēsu pils parkā notika 2015. gadā. Pasākums, kā skaidro organizatori, paredzēts visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Diskusijas uz vairākām skatuvēm ierasti skar demokrātijas vērtību, kā arī pilsoniskās sabiedrības spēka, vājuma un izaicinājumu apspriešanu.

Sarunu festivāls šogad tika aizvadīts uzticēšanās zīmē, tādēļ arī nozīmīga sarunu daļa veltīta tieši uzticēšanās tēmai, iepriekš skaidroja pasākuma organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!