Foto: AP/Scanpix

Kopumā valdības koalīcija ir par solidaritāti Eiropas Savienības valstu vidū bēgļu problēmas risināšanai, taču Latvija neatbalsta tā dēvētās bēgļu kvotas, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) uzdots sagatavot politiskus argumentus, kāpēc "neesam gatavi piekrist kvotu izstrādei".

Straujuma uzsvēra, ka Latvija atbalsta solidaritāti citos pasākumos, piemēram, robežuzraudzības pastiprināšanā, atbalstā medicīniskās palīdzības sniegšanā vai citos jautājumos, bet ne ieviešot kvotas.

Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jau iepriekš pauda, ka Latvijai nav piemērojamas tā dēvētās bēgļu kvotas, taču Latvija var sniegt palīdzību citām valstīm, nodrošinot medicīnisko un tehnisko atbalstu.

VL-TB/LNNK koalīcijas partiju sanāksmē pieprasīja izskatīt šo jautājumu un pieņemt vienotu nostāju, ka nedrīkst pieļaut bēgļu kvotu attiecināšanu uz Latviju, aģentūrai LETA iepriekš sacīja nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks.

Nacionālā apvienība aicina valsts amatpersonas un pārstāvjus "izturēties atbildīgi pret šo valsts drošībai svarīgo jautājumu un sarunās ar ārvalstu partneriem paust tieši šādu nostāju, kuru atbalsta Latvijas sabiedrības absolūts vairākums".

Kā ziņots, Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers pavēstījis, ka rosinās visā Eiropas Savienībā noteikt bēgļu kvotas. Straujuma iepriekš izteicās, ka pagaidām nav skaidrs, kā Latvija piedāvās risināt jautājumu par patvēruma meklētāju uzņemšanas kvotām, vienlaikus neizslēdzot, ka arī Latvijai nāksies uzņemt bēgļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!