Foto: stock.xchng
Latvijas dzimtsarakstu nodaļās piektdien, 2011.gada 11.novembrī, laulību vēlas reģistrēt teju 400 cilvēku, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja bijusī Tieslietu ministrijas (TM) Dzimtsarakstu departamenta direktore Ārija Iklāva.

Deviņās Latvijas lielākajās pilsētās zīmīgajā datumā 11.11.11. dzimtsarakstu nodaļās laulības pieteikuši 234 cilvēki jeb 117 pāru, tostarp Rīgā vien 59 pāri, kas ir pat vairāk nekā 2007.gada 7.jūlijā.

"Tas ir kaut kas vispār nedzirdēts," sacīja Iklāva, piebilstot, ka parasti rudens dienās Rīgā laulību reģistrē pieci līdz astoņi pāri.

"Domāju, ja mēs paņemtu visus 109 novadus, droši vien būtu kādi 400 cilvēku, kas vēlas šo datumu – 11.11.11. – uzskatīt par savu kāzu dienu," teica ilggadējā Dzimtsarakstu departamenta direktore.

Viņa minēja, ka daudzi, iespējams, vēlas dibināt ģimeni šajā dienā ne tikai simboliskā datuma dēļ, bet arī tāpēc, ka ir Lāčplēša diena. Savukārt Rēzeknē kādam līgavainim tieši šajā datumā ir dzimšanas diena.

Dzimtsarakstu nodaļu vadītāji Iklāvai arī apliecinājuši, ka šā gada otrajā pusē vispār precas vairāk cilvēku nekā ierasts. "Vairāk tomēr uzskata, ka jānoformē savas attiecības juridiski, lai būtu stabilitāte," viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!