Foto: DELFI

Latvijas oficiālajai "Facebook" lapai "If you like Latvia, Latvia likes you" ("Ja tev patīk Latvija, Latvijai patīc tu"), kas radīta valsts pozitīva tēla veidošanai, seko 50 tūkstoši cilvēku, informē Latvijas Institūts (LI).

Kā zināms, lai sekotu kādas organizācijas vai uzņēmuma jaunumiem, cilvēkiem "Facebook" jānospiež "like" ("patīk") poga.

LI norāda, ka šī lapa ir populārākā no valsts instūciju veidotajām vietnēm šajā platformā. Latvijas lapas mērķis ir spodrināt valsts tēlu un veicināt tās atpazīstamību ārvalstīs.

Sekotāju skaits Latvijas lapā pēdējo mēnešu laikā ir pieaudzis īpaši strauji, ko LI skaidro ar Rīgas kļūšanu par Eiropas kultūras galvaspilsētu, kā arī Olimpisko spēļu sākšanos. Tieši ziņas par Latvijas veiksmēm sportā un kultūrā gūstot vislielāko rezonansi.

"Sociālie tīkli ir piemērots rīks labai valsts atpazīstamībai ārzemju auditorijā, turklāt "Facebook" ir lielākais no tiem un apvieno vairāk nekā miljardu lietotāju. Sajā vietnē atlasām un raidām pozitīvus notikumus no Latvijas dzīves, kas uzrunā tiklab latviešus, kā mūsu ārzemju sekotājus. Uzskatām, ka tas ir izmaksu ziņā efektīvākais darba veids, jo ar nelielu ieguldījumu sasniedz ievērojamu auditoriju," skaidro institūta direktore Karina Pētersone.

Viņa norāda, ka "karstākās" ziņas sasniedz pat pusmiljona auditoriju, jo tās pārpublicē sekotāji tepat un ārzemēs, tādējādi tās redz arī viņu draugi.

Latvijas oficiālās Facebook lapas projekts tika uzsākts 2011. gada 25. septembrī, un, nedēļas laikā piesaistot pirmos 10 000 sekotāju, pakāpeniski ir piesaistījis arvien lielāku auditoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!