Latvijas Pirmā partija (LPP) jeb tā dēvētā mācītāju partija nolēmusi cīnīties pret oligarhu - Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles un Ventspils mēra Aivara Lemberga - varu Latvijā un 8.Saeimā sola šo savienību atstāt opozīcijā. Par šādiem mērķiem otrdien žurnālistus informēja LPP vadība.
LPP valdes loceklis Ainārs Šlesers, atsaucoties uz mediju publikācijām, pauda pārliecību, ka Šķēle un Lembergs ir vienojušies par svarīgiem valstiskiem jautājumiem. Šlesers pauda pārliecību, ka par šo vienošanos liecina arī "Latvijas kuģniecības" privatizācijas process.

Šlesers uzsvēra, ka oligarhu intereses tiek realizētas ar parlamenta un valdības locekļu palīdzību - "Lemberga rīcbā ir daudz politiķu, kas no viņa ir atkarīgi, kuri iedevuši viņam mazo pirktiņu un tagad viņiem Lembergam jākalpo", savukārt "Šķēle nodrošinājis sev 25 vietas parlamentā" un cīnās par varu arī 8.Saeimā.

Šlesers gan nevēlējās nosaukt konkrētu politiķu vārdus, kuri "pārdevušies" Lembergam, norādot vien: "Zinu daudzus politiķus, kuri regulāri brauc atskaitīties uz Ventspili."

Argumentējot savus izteikumus par to, ka oligarhi ietekmē valsts politiskās norises, Šlesers atzina, ka arī pats savulaik, kad ticis ievēlēts 7.Saeimā, "sēdējis pie viena galda ar cilvēkiem, starp kuriem bija arī Lembergs", un tobrīd šajās sarunās tika kalti "Antišķēles koalīcijas" plāni.

Sagatavotajā paziņojumā presei LPP norāda, ka "oligrahi jeb valsts aplaupītāji jau atklāti sāk rīkoties kā SIA "Latvija" kontrolpaketes īpašnieki", un sola cīnīties, "lai izbeigtos valsts izlaupīšana lielos apjomos jeb Lemberga un Šķēles "uzņēmējdarbības vides sakārtošana"." Kritiku Šlesers veltīja arī masu mediju pārstāvjiem, kas pilda Ventspils pasūtījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!