Foto: F64

Valdība nākamnedēļ lems par 35 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu ārkārtas izdevumus Latvijas Radio ēkas Doma laukumā 8 iekšējā ugunsdzēsības ūdensvada un aprīkojuma neatliekamam remontam.

Kā vēsta Kultūras ministrija, šā gada pavasarī Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) veica plānoto ugunsdrošības pārbaudi un civilās aizsardzības prasību ievērošanas kontroli telpām Latvijas Radio ēkā Rīgā, Doma laukumā 8. Pārbaudēs tika secināts, ka objektā netiek uzturēta kārtībā iekšējā ugunsdzēsības ūdensvada krānu sistēma un nav veiktas iekšējā ugunsdzēsības ūdensvada krānu un to aprīkojuma pārbaudes.

Pārkāpumu novēršanai noteikts termiņš līdz 2017. gada 15. martam.

Savukārt maijā Latvijas Radio pabeidza izbūves darbus Latvijas Radio jaunās multimediju studijas telpu iekārtošanai un vērsās VUGD atzinuma saņemšanai par telpu atbilstību ugunsdrošības prasībām. VUGD savā atzinumā norādījis, ka nav veikta ugunsdzēsības krānu un to aprīkojuma pārbaude. Tas ir viens no pamatojumiem slēdzienam, ka būvobjekts nav gatavs pieņemšanai ekspluatācijā.

Lai novērstu norādītos trūkumus un varētu tikt turpināta jaunās studijas nodošana ekspluatācijā, nepieciešams steidzami veikt ugunsdzēsības sūkņu remontu, aizstājot tehniski novecojošās un savu laiku nokalpojušās iekārtas. Latvijas Radio ir vērsies pie specializētiem šādu darbu veicējiem un ir saņēmis indikatīvu tāmi par summu 35 012,14 eiro, kas nepieciešama iekārtu iegādei un darbu izpildei.

Neveicot šos darbus, uz nenoteiktu laiku tiktu atlikta satura ražošanas sākšana Latvijas Radio jaunizveidotajā multimediju studijā, kuras telpu izveidē un tehniskā aprīkojuma iegādē ir ieguldīti ievērojami līdzekļi. Atliekot satura ražošanas sākšanu, netiktu realizēti jau ieguldītie līdzekļi un tā rezultātā netiktu pilnvērtīgi nodrošināta sabiedriskā pasūtījuma daļas plāna izpilde. Plāns paredz izveidot multimediju tiešraides studiju, kurā iespējams radīt vizuāli augstvērtīgu radio saturu, ko piedāvāt vizuālā formātā, un sadarboties ar VSIA "Latvijas Televīzija" satura ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!