Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils mēra Aivara Lemberga (ZZS) domes kabinetā esošo seifu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji mēģinās atvērt ar jaudīgāku urbi, jo līdz šim nav izdevies tam izurbties cauri, portālam "Delfi" pastāstīja mēra advokāte Sandra Sleja.

Sleja pastāstīja, ka jau trešdien mēģināts izurbties Lemberga seifam, kura kodu Ventspils mērs sakās aizmirsis, taču līdz šim tas nav izdevies. Nule kā domē ieradušies speciālisti ar nopietnāku instrumentu un, kā norāda Sleja, seifa atvēršana sāk kļūt reālāka. To, kas tas par "superurbi" un cik vīri pūlas ar tā palīdzību seifu atvērt, Sleja teicās nedrīkstam teikt.

Kratīšanu Lemberga domes kabinetā KNAB sāka trešdien 15:30 un ar nelieliem pārtraukumiem turpināja līdz diviem naktī. Ceturtdien ar jaunu sparu kratīšana atsākusies. Advokāte atklāja ka Lembergs tajā nepiedalās.

Iepriekš Lembergs atvainojās izmeklētājiem par savu aizmāršību, uzverot, ka seifu nelieto un tas ir tukšs.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā KNAB darbinieki uz laiku pārtraukuši kratīšanu Ventspils domē un meklē iespēju, kā atvērt Lemberga kabinetā esošo seifu. Lembergs iepriekš presei norādīja, ka šo seifu sen nav lietojis, tāpēc neatceras, kā to atvērt.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB trešdien veicis kratīšanu īpašumos, kas pēc izmeklētāju domām, pieder par Latvijas oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Andrim Šķēlem, Aināram Šleseram un Aivaram Lembergam. KNAB 20.maijā pret amatpersonām sācis kriminālprocesu par kukuļošanu, naudas atmazgāšanu un citiem noziegumiem.

Kratīšanu trešdienas rītā KNAB sācis Rīgas Tirdzniecības ostā, ko apliecināja gan tās pārstāvji, gan advokāti. Tāpat kratīšana notikusi nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", apliecinājis uzņēmums. Kratīšana notikusi arī Lemberga kabinetā domē un īpašumā Puzē, kā arī Andrim Šķēlem daļēji piederošajā SIA "UVK".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!