Foto: AFI
Ideju pēc gada gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā veidot "latvisko partiju" bloku, lai pārņemtu varu pilsētā no prokrieviskā "Saskaņas centra", skarbiem vārdiem vērtē Ventspils mērs Aivars Lembergs, intervijā telekanālam LNT veltot tai apzīmējumus "marasms", "aprobežotība", "stulbums".

"Vai trolejbuss Rīgā ir latvisks vai krievisks? Vai ūdensapgāde ir latviska vai krieviska? Vai rindas uz bērnudārziem ir latviskas vai krieviskas?" retoriski LNT žurnālistiem atjautāja Lembergs. Viņš uzskata, ka pašvaldībā vienīgajai cīņai jānotiek par to, kurš politiskais spēks pārliecinās iedzīvotājus par to, ka saimnieciskāk prot tērēt resursus, "lai pilsētā būtu tīrība, kārtība, bērnu dārzi, utt".

Jāatgādina, ka, lai arī formāli Lembergs pārstāv politisko partiju "Latvijai un Ventspilij", kura Rīgas pašvaldības vēlēšanās, visticamāk, nestartēs, tomēr šī politiskā spēka cieši partneri ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), un Ventspils mērs bijis vairākkārtējs šī politiskā spēka pieteikts premjera kandidāts. Tāpēc daiļrunīgās Lemberga paļas ir signāls, ka ZZS neatsauksies "Vienotības" idejai par "latvisko partiju" bloku nākamā gada pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Jau vēstīts, ka šopavasar partija "Vienotība" ar tās ģenerālsekretāra Arta Kampara muti pauda: tuvākajā laikā varētu tikt uzrunātas latviskās partijas, lai aicinātu kopā sākt gatavot saturisku piedāvājumu nākamā gada vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā. "Vienotība" uzskata: partijām kopā jāstrādā pie piedāvājuma, lai rīdzinieki redzētu, ka tagad Rīgā pie varas esošajam SC ir nopietna alternatīva. Bija plānots uzrunāt Nacionālo apvienību un Zatlera Reformu partiju, kā arī Saeimā opozīcijā atstātās Latvijas Zemnieku savienību un Latvijas Zaļo partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!