Foto: stock.xchng
Lidosta "Rīga" pagaidām nekomentē labdarības organizācijas "Ziedot.lv" paziņojumu, ka tā varētu pieņemt un nodot labdarībai ceļotāju atstātās mantas, kuras lidosta plāno iznīcināt.

Kā norādīja lidostā, problēmu ar pasažieru apzināti atstātām mantām lidosta patlaban risina "aktīvā sarunu procesā" ar policiju. Patlaban notiekot darbs arī pie iekšējo procedūru pārskatīšanas, lai noteiktu optimālāko risinājumu tam, kā un cik ilgi šīs mantas turpmāk tiks uzglabātas.

Lidostā uzsver, ka problēma ar pasažieru - visbiežāk apzināti - atstātajām mantām aktuāla ir ne tikai lidostai "Rīga". Tā esot globāla problēma lidostām, ņemot vērā, ka par bagāžu, kas pārsniedz gaisa pārvadātāja atļauto izmēru, svaru un vienību skaitu, ir jāveic papildu samaksa.

Lidosta lūdz pasažierus, pirms doties ceļojumā, detalizēti iepazīties ar gaisa pārvadātāju noteikumiem attiecībā uz bagāžas pārvadāšanas noteikumiem.

Kā ziņots, labdarības organizācija "Ziedot.lv" varētu pieņemt un nodot labdarībai ceļotāju atstātās mantas, kuras starptautiskā lidosta "Rīga" plāno iznīcināt, pastāstīja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Viņa gan atzīmēja, ka "Ziedot.lv" rīcībā nav informācija par lidostas plāniem mantas iznīcināt, ka arī organizācija nav saņēmusi nekādu piedāvājumu mantas savākt. Ošāne arī uzsvēra, ka sākotnēji ir jānoskaidro juridiskā kārtība, kādā lidosta vispār drīkst nodot atstātās lietas trešajām personām, tai skaitā labdarības organizācijām.

LNT raidījums "900 sekundes" ceturtdien vēstīja, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" ik dienu pie iekāpšanas sektoriem pasažieri atstāj visdažādākā apjoma un satura mantas. Līdz ar to apmēram 15 kvadrātmetrus lielā lidostas palīgtelpa ar pasažieru atstātajām mantām piepildījusies dažu mēnešu laikā. Galvenokārt tur atrodami bērnu ratiņi un koferi, kas nereti nav tukši.

Šobrīd nekādi noteikumi neregulējot to, ka lidostas darbiniekiem pasažieru atstātās mantas būtu jāuzglabā. Lidostā līdz septembra vidum plāno pieņemt kārtību, kas paredzētu tās iznīcināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!