Foto: LETA
Valdība otrdien akceptēja izmaiņas Ventspils un Rīgas ostu, kā arī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes sastāvā, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) virzīja darbam Rīgas ostas valdē jaunu pārstāvi – Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"), savukārt satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) virzīja amatam līdzšinējo valdes pārstāvi, satiksmes ministra padomnieku – Arti Stucki.

Savukārt no amata Rīgas ostas valdē atbrīvots līdzšinējais valdes loceklis – Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Kopā ar Baiku un Stucki Rīgas ostas valdē turpinās darboties finanšu ministra izvirzītā pārstāve – Baiba Bāne un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzītā pārstāve – Baiba Broka.

Valdība lēma izmaiņas arī Ventspils ostas valdē. Ekonomikas ministrs Ašeradens darbam Ventspils ostā ir nolēma virzīt ekonomikas ministra ārštata padomnieku ekonomikas jautājumos Gati Eglīti, satiksmes ministrs Augulis virzīja SM valsts sekretāru Ozoliņu, kas līdz šim strādāja Rīgas ostā par valdes locekli, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) nolēma izvirzīt darbam Ventspils ostā EM valsts sekretāru Ringoldu Beinaroviču.

Savukārt no amatiem Ventspils ostas valdē atbrīvoti līdzšinējie valdes locekļi: Gatis Ābele, SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa un Finanšu ministrijas (FM) virzītā Sandra Bukane.

Valdē turpinās darboties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzītais pārstāvis – Edijs Vaznis.

Savukārt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē no amata atbrīvots EM bijušais valsts sekretārs Beinarovičs, kurš tagad darbosies Ventspils ostas valdē.

Viņa vietā bija plānots iecelt ekonomikas ministra Ašeradena virzīto SIA "Liepaja Maritime Company" valdes priekšsēdētāju Māri Drobiševski, taču, pēc Liepājas mēra Ulda Seska ("Liepājas partija") lūguma dot papildu nedēļu laika kandidāta izvērtēšanai darbam Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē, jautājuma izskatīšana valdībā uz nedēļa atlikta.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē turpinās darboties FM valsts sekretāra vietniece Jolanta Plūme un SM valsts sekretāra vietniece Innusa.

Saskaņā ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumu Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldi nodrošina LSEZ valde, kura ir Ministru kabineta pārraudzībā. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likums nosaka, ka LSEZ valdes sastāvā iekļaujami trīs valsts interešu pārstāvji, kas deleģēti no Ekonomikas ministrijas, FM un SM, trīs Liepājas pilsētas domes deleģēti pārstāvji un trīs Liepājas pilsētas domes ieteikti Liepājas komersantu pārstāvji.

Savukārt saskaņā ar Likuma par ostām Rīgas un Ventspils ostas valdēs ir astoņi valdes locekļi: četri Rīgas pašvaldības pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo ar Rīgas pilsētas domes lēmumu, un četri — ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji, kurus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!