Foto: LETA
Lucavsalā Lielajā talkā bija vērojams liels pulks talcinieku un atradumu vidū ir gan plastmasas eglīte, gan automašīnas karburators, gan rakstainas vilnes zeķes.

Lucavsalas teritorijā, kas ir liela un vietām ļoti nekopta, talciniekus varēja manīt ik uz soļa. Vides sakopšanā piedalījās gan vietējie iedzīvotāji, gan airēšanas skolas audzēkņi, bet pie tilta strādāja Pārdaugavas izpilddirekcijas darbinieki, piepildot atkritumu maisus, kas izveidoja milzīgu grēdu.

Iespējams, ka liela vaina Lucavsalas piesārņošanā jāuzņemas makšķerniekiem, jo Daugavas piekraste ir pilna alus pudelēm, konservu bundžām un plastmasas šķīvīšiem.

Pēc sakopšanas salas piekraste izskatījās acīmredzami tīrāka un skaistāka. Netālu no krasta varēja pamanīt arī Rīgas centrā reti novērojamu putnu sugu - cekuldūkurus, kuri nodevās pavasara mīlas dejai.

Tomēr, pēc talcinieku novērotā, diemžēl arī ar daudzajām darba rokām sestdien nepietika, lai sakoptu visu salu, jo plašās Lucavsalas mazdārziņu teritorijas ir īpašnieku ziņā, un vietām dārziņi ir ļoti nekopti.

Lielās talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe – Bargā jau vēstīja, ka starp populārākajiem atkritumiem ir sadzīves tehnika - vannas, izlietnes, dušas kabīnes.

Lielā talka balstās uz brīvprātības principa, tā Latvijā notiek kopš 2008.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!