Foto: Publicitātes foto
Rīgā Kronvalda parkā sestdienas pēcpusdienā pabeigta no plastmasas pudeļu korķīšiem veidotā karte, portālu "Delfi" informē nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji.

Brīvprātīgie palīgi kopā ar Rīgas iedzīvotājiem Kronvaldu parkā vairākas stundas veidoja šo īpašo mozaīku. Tagad 54 kvadrātmetru lielajā kartē ar raibiem korķīšiem ir atzīmētas tās 90 pasaules valstis, kur iesaistījušās "talkošanas" kustībā, savukārt ar baltas krāsas korķīšiem atzīmētas tās valstis, kas vēl nepiedalās.

Kartes fotogrāfija kā atklātnīte ar sveicieniem no Latvijas un Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas tiks nosūtītas visām talkas dalībvalstīm.

Līdz kartes atklāšanai plkst.16:00 Rīga|2014 brīvprātīgie bija paspējuši saskaitīt ap 500 000 korķīšus, atlikušie korķi tiks saskaitīti līdz nākamās nedēļas sākumam. Vērtējot atlikušo maisu skaitu, kopējais korķīšu skaits varētu sasniegt miljonu. Ir apzinātas jau 2000 personas, ģimenes, skolu klases un citas grupas, kas aktīvi iesaistījās šajā akcijā, kuras mēŗkis bija popularizēt atkritumu šķirošanu. Pēc akcijas noslēguma visi savāktie plastmasas pudeļu korķi tiks nodoti otrreizējai pārstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!