Foto: DELFI Aculiecinieks

Šogad Līgo svētku brīvdienās negadījumu skaits bijis liels, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Mediķiem darba bijis daudz, un visvairāk darba apjoms brīvdienās palielinājies uz traumu rēķina, kas gūtas atpūtas laikā, piemēram, Līgo dienā bijuši 348 šādi negadījumi, ja ikdienā to skaits ir ap 200.

Negadījumu skaits šajās svētku brīvdienās bijis lielāks nekā ikdienā – bijuši gan aizrīšanās gadījumi ar šašliku gan negadījumi pie ugunskuriem, gan pie ūdeņiem, tostarp, slīkšanas gadījumi, gan lēcieni ūdenī, Bijuši arī traģiski negadījumi.

Savukārt negadījumu skaits pie ugunskuriem bijis nedaudz mazāks, nekā citus gadus – ja katru gadu šādu negadījumu skaits ir ap 30 tad šogad bijis 21 negadījums. Turklāt šogad bijis tikai viens gadījums, kur zīdaini guvis apdegumu. Piecos gadījumos cilvēki bija aizrijušies ar šašliku – četros no tiem aizrijušies pieaugušie, un vienā gadījumā palīdzēt nav bijis iespējams.

Vītola sacīja, ka katru gadu negadījumi ir ļoti līdzīgi. Tos izraisa gan cilvēku neuzmanība, gan pārgalvība, gan alkohola klātbūtne.

Tāpat arī nedaudz vēsākais laiks nav atturējis cilvēkus no pārdrošas rīcības pie ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!