Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans publiskā paziņojumā žurnālistiem paudis sarūgtinājumu par to, ka Krievijas portāla "Sportfakt" publicētajā intervijā esot pārprasts.

Ziņots, ka intervijā "Sportfakt" uzņēmējs un LHF prezidents stāstīja, ka latvieši ir lieli nacionālisti ar ļoti spēcīgu nepatiku pret krieviem un ebrejiem. "Ja es nebūtu ebrejs, bet latvietis, viņi mani uz rokām nēsātu," intervijā sacīja Lipmans.

Nedēļu pēc intervijas Lipmans skaidro, ka intervija neatspoguļojot viņa domas un ka viņš esot pārprasts.

"Esmu vienmēr sevi uzskatījis par Latvijas patriotu, un mans ieguldījums mūsu valsts sporta un ekonomikas attīstībā ir tam apliecinājums. Mani senči Latvijā ir dzīvojuši vairāk nekā divus gadsimtus, tāpēc pati doma, ka es varētu nemīlēt savu dzimteni un necienīt tās iedzīvotājus, ir absurda," skaidro Lipmans.

"Savas dzīves laikā neesmu Latvijā sajutis pazemojumu savas tautības dēļ, kā arī nekad neesmu veicinājis vai kūris naidu starp dažādu tautību pārstāvjiem. Tāpat es turpinu uzskatīt, ka Latvija ir daudznacionāla valsts, kur līdzās sadzīvo dažādu kultūru un tautību iedzīvotāji. Man no sirds žēl, ka esmu pārprasts un tādējādi publikācija ir aizskārusi daudzu Latvijas iedzīvotāju jūtas."

Vēstīts, ka Latvijas hokeja kluba "Dinamo Rīga" vadība ir asi vērsusies pret Lipmana teikto Krievijas portālam "Sportfakt", norādot, ka šajā intervijā paustie apgalvojumi neatbilst patiesībai un "nodara kaitējumu Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem, kā arī Latvijas, Izraēlas, Krievijas un citu valstu attiecībām", teikts paziņojumā kluba mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!