Foto: F64

Nu jau bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) neesot piedāvājis samaksu par Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) galvenā ārsta Viestura Krūmiņa veiktajām manipulācijām, sabiedrisko mediju portālam "lsm.lv" atzinis pats Krūmiņš.

Krūmiņš stāstījis, ka Belēvičs ieradies LOC pārrunāt dažādus jautājumus un "pie reizes" vērsies pie ārsta arī saistībā ar savām problēmām. Tā kā bijusi vēla pēcpusdiena un operāciju zālē operācijas lielākoties bija beigušās, Belēvičam veikta medicīniska manipulācija. "Protams, ka viņš vēlējās, lai viņam palīdz. Un, tā kā apstākļi atļāva, mēs to arī izdarījām," portālam atzina Krūmiņš.

Skaidrojot, kāpēc Belēvičs netika oficiāli ierakstīts jebkādos dokumentos, Krūmiņš sacīja, ka "ministrs ir prominenta persona un parasti tādās situācijās vairās no popularitātes un vārda paušanas", līdz ar to dokumentos oficiāli viņš netika ierakstīts.

Savukārt, runājot par samaksu, Krūmiņš norādīja, ka "viņš nepiedāvāja, es neprasīju".

Šodienas preses konferencē, kurā Belēvičs paziņoja par demisiju, viņš gan sacīja, ka pēc pakalpojuma saņemšanas esot taujājis, kā var norēķināties par pakalpojumu, bet viņam atbildēts, ka tas nav jādara un viņš tur nemaz neesot bijis.

Belēvičs arī preses konferencē sacīja, ka lūdzis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju Anitu Skokenbergu, vai Krūmiņš nevarētu apskatīt viņa nesen uzradušos dzimumzīmi. Tomēr Slokemberga šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar Veselības ministrijas valsts sekretāri sacīja, ka Belēvičs, tāpat kā daudzas reizes iepriekš, viņai paprasījis kāda ārsta telefona numuru, šoreiz tas bija Krūmiņa numurs. Līdz ar to viņa par Belēviča nodomiem neko nav zinājusi.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu LOC, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, veselības ministrs Belēvičs šodien atkāpās no amata.

Tāpat Belēvičs šodien paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un vēl lems, vai nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!