Foto: LETA
Latvijas Televīzijas (LTV) žurnāliste Madara Līcīte ceturtdien, 16.oktobrī, safabricēja ziņu par manu piemērotību izglītības un zinātnes ministra amatam, kā arī safabricēja premjeres Laimdotas Straujumas (V) teikto, portālam "Delfi" vēlā ceturtdienas vakarā pastāstīja Lolita Čigāne (V).

Jau vēstīts, ka ceturtdien LTV vēstīja, ka: "Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V) nav piemērota izglītības un zinātnes ministra amatam, šādu amata kandidatūras atteikumu Čigāne saņēmusi no premjeres Laimdotas Straujumas (V)".

"Sazvanījos ar premjeres kundzi un jautāju, vai ir kaut kas, ko es nezinu? Premjeres kundze LTV žurnālistei Madarai Līcītei nav šādu komentāru sniegusi, nav šodien ar viņu pat runājusi. Līcīte šo ziņu ir safabricējusi. Premjeres kundze ar žurnālisti  neko tādu par manu piemērotību vai nepiemērotību minētajam amatam nav diskutējusi,"  norāda Čigāne. 

"Tas ir nožēlojami, ka sabiedriskais medijs faktiski var tā pazemot premjeri un likt viņas mutē vārdus, kurus viņa nav teikusi," rezumē deputāte.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V), kura iekļuvusi arī nākamajā parlamentā, gatava kandidēt uz izglītības un zinātnes ministra amatu, ja premjere Laimdota Straujuma (V) viņu aicinās to darīt.

"Es esmu pavadījusi laiku pārdomās, konsultējusies ar ģimeni. Ja Straujumas kundze mani aicinās un tā būs partijas pozīcija, tad es esmu gatava tam piekrist," žurnālistiem sacīja Čigāne.

Izglītības ministra amatam viņu esot uzrunājuši vairāki partijas biedri, kā arī nozares pārstāvji. Uz jautājumu, vai partijā ir arī citi kandidāti uz šo amatu, Čigāne atbildēja, ka "šobrīd es esmu bijusi tā, kurai ir vaicāts, un es esmu atsaukusies pozitīvi. Protams, ja būs kaut kādas izmaiņas procesā, es absolūti neesmu greizsirdīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!