Partijas LPP/LC līderis Ainārs Šlesers pirmdien pēc tikšanās ar mazākuma valdības koalīciju paziņoja, ka LPP/LC joprojām atbalsta valdību, jo saņemtas vairākas pozitīvas atbildes uz partijas priekšlikumiem ekonomiskās krīzes pārvarēšanai, tomēr par konkrētu sadarbības formu ar valdību pirmdienas vakarā lems LPP/LC valde.

Šlesers žurnālistiem arī norādīja, ka partija jau nolēmusi pieņemt valdošās koalīcijas piedāvājumu un izvirzīt savu kandidātu uz Saeimas Prezidiju, taču arī par šī amata kandidātu vēl lems valde.

Šlesers atzina, ka daudzus LPP/LC rosinātos infrastruktūras projektus, kas būtu nozīmīgi gan Rīgai, gan visai valstij kopumā, priekšvēlēšanu laikā vēl neuzsāks, taču panāktā sapratne par ekonomikas atveseļošanu varēs kļūt par pamatu partiju sadarbībai arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām, ja šobrīd valdībā esošie spēki un LPP/LC iekļūs parlamentā.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) atzina, ka LPP/LC pārstāvji bez sevišķiem iebildumiem atbalstījuši valdības plānu ekonomikas atjaunotnei.

Dombrovskis vēl konkrēti neatbildēja, ko virzīs vakantajiem ministru amatiem gadījumā, ja LPP/LC izlems valdībā tomēr neiesaistīties, taču norādīja, ka kandidātu meklēšana notiks bez liekas kavēšanās.

Jau vēstīts, ka vēlā pirmdienas pēcpusdienā LPP/LC varētu izšķirties par to, vai pievienoties Dombrovska valdībai. Par atbalstu tai LPP/LC paziņoja jau pirms divām nedēļām, savukārt par iekļaušanos, kas nozīmē arī ministru portfeļu iegūšanu, LPP/LC apņēmās izlemt 12. aprīlī.

Kopš Tautas partijas aiziešanas no valdības Dombrovska Ministru kabinetā ir brīvi vairāki ministru portfeļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!