Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Universitāte (LU) izlēmusi uzticēt pilnsabiedrībai „LNK Industries Group” 14,89 miljonu latu līgumu par Akadēmiskā centra Torņakalnā 1. kārtas tehniskā projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību, portāls “Delfi” uzzināja LU.

Iepirkumā tika saņemti piedāvājumi no četriem uzņēmumiem - SIA „Merks", SIA „Abora", pilnsabiedrības „LNK Industries Group" un SIA „Skonto Būve". Sākotnēji lēmums tika pieņemts par labu SIA „Abora" piedāvājumam, taču pārējie trīs pretendenti iesniedza sūdzības IUB, kas tās izvērtēja un, sniedzot izsmeļošu lēmuma izklāstu, atzina tās par daļēji pamatotām, līdz ar to piedāvājumu vērtēšana notika atkārtoti.

Lēmums par iepirkuma uzvarētāju tika pieņemts, pilnībā ņemot vērā IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmumā pausto viedokli.

Saskaņā ar nolikumu piedāvājumi tika vērtēti pēc to saimnieciskā izdevīguma, ko veido sekojoši kritēriji - cena par projektēšanu un būvniecību, maksājumu ieturējuma apmērs ģenerāluzņēmēja līguma izpildes laikā procentos, garantijas perioda ilgums objektam no nodošanas ekspluatācijā, pretendenta piedāvāto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjoms gadā.

Uzņēmumu AS „LNK Industries" un AS „Latvijas tilti" izveidotā pilnsabiedrība „LNK Industries Group" reģistrēta 2012. gada 12.jūnijā. AS LNK Industries ir holdinga LNK Group uzņēmums, kas specializējas vērienīgu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā, savukārt AS „Latvijas tilti" ir holdinga „LNK Group" uzņēmums, kas 70 darba gadu laikā kļuvis par vienu no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, specializējoties tiltu, ceļa pārvadu un citu hidrotehnisku projektu būvniecībā un rekonstrukcijā.

Iepirkumā maksimāli pieejamā summa ir 15 783 464 lati bez PVN, no tiem ERAF finansējums 13 463 701 lati, valsts budžeta finansējums - 1 055 581 lati, LU finansējums 1 264 182 lati.

Torņakalna rajonā Latvijas Universitāte plāno izveidot modernu Akadēmisko centru ar vairākām ēkām, kas radītu ērtu, funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi, kura kļūtu par mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!