Drošības policija apstiprina - divi vīrieši, kuri pievienojušies Ukrainas prokrievisko kaujinieku rindām un kuru video ievietoti internetā, tik tiešām ir Latvijas iedzīvotāji. Viņi ir nacionālboļševiku biedri un jau iepriekš nonākuši drošības iestāžu redzeslokā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Mēs uzskatām, ka šie cilvēki veic noziedzīgas darbības un Drošības policija veic nepieciešamās darbības, lai neitralizētu potenciālos riskus," raidījumam atzina Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa. Viņa uzsver: "Fakts, ka abos video minēts salīdzinājums ar Latviju vēlreiz apliecina, ka Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanās dažādos konfliktos nākotnē var radīt dažādus drošības riskus mūsu valstij."

Savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) raidījumam skaidro: "Droši vien tas ir viens no Krievijas propagandas veidiem, tādā veidā mēģinot destabilizēt situāciju Baltijas valstīs."

Ministrs atzinis, ka, atgriežoties Latvijā, nepilnības likumdošanā liegtu viņus aizturēt, tomēr viņiem nāktos atbildēt uz drošības iestāžu jautājumiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka internetā publicēts video, kurā Jaunkrievijas separātistu kaujinieks ar iesauku "Vasjoks" salīdzina Ukrainu ar Latviju un aicina doties karot separātistu rindās.

Viņš salīdzina notikumus Ukrainā ar situāciju Latvijā: "Latvija un Ukraina ir ļoti līdzīgas valstis. Abās ir etnokrātisks režīms, kur viena nācija cenšas pazemot otru nāciju – krievus. Latvijā nav tāda situācija, kā šeit, taču tur ir tā, kā Ukrainā bija pirms dažiem gadiem. It kā viens otru nenogalina, taču visi viens otru nemīl un klusi ienīst."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!