Foto: DELFI Aculiecinieks
Kopš Mārupītē svētdien ieplūda ķīmiskās vielas, Rīgas teritorijā savākta jau tonna zivju, atklājis pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" vadītājs Agnis Kalnkaziņš.

Iespējams, ka zivju vākšanai būs nepieciešama vēl tikai diena, lai gan to esot sarežģīti prognozēt.

"Vizuāli skatoties, zivju kļūst mazāk, tagad tās ceļas augšā no ūdens apakšas. Bija arī mazāks putnēns, izskatījās pēc kaijas. Ir arī lielās zivis beigtas – sams, lielas līdakas," pastāstīja Kalnkaziņš.

Mārupes novadā beigtas zivis nav novērotas, informēja pašvaldība.

Beigtās zivis aizved kompānija, kas specializējusies bīstamo atkritumu savākšanā. Kalnkaziņš norādīja, ka "Getliņu" poligons tās atteicies pieņemt. Viena konteinera izvešana izmaksās 130 latu. Pašlaik savākts viens pilns konteiners, bet otrs jau esot pusē.

"Rīgas dārzu un parku" vadītājs pagaidām atturējās nosaukt summu, cik izmaksās ķīmiskās avārijas seku novēršana. Pašvaldības aģentūra iepirkusi arī gumijas zābakus un makšķerēšanas piederumu veikalā tīkliņus beigto zivju savākšanai, jo šāda aprīkojama tai iepriekš nebija.

Jau ziņots, ka svētdien pēc ugunsgrēka ķīmisko vielu noliktavā Mārupītē ieplūda bīstamās vielas, izraisot zivju masveida bojāeju un bažas par dzeramā ūdens piesārņotību Mārupītes apkārtnes mājsaimniecībās, kurās nav centrālās ūdens apgādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!