Foto: DELFI

Uzņēmums "Vitronic Baltica un Partneri" gatavojas uzstādīt pirmo stacionāro fotoradaru – tas būs Rīgā, Krasta ielā 101. Tikmēr iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis paredz, ka līdz maija nogalei uzņēmums neizpildīs visas saistības un neuzstādīs visus solītos radarus, bet saskaņā ar līgumu tam būs vēl pāris mēnešu, lai novērstu nepilnības.

Uzņēmums ziņo, ka otrdien darbs tiks turpināts divās vietās uz Dienvidu tilta, lai uzstādītu stacionāros fotoradarus. Pirms radariem uzstādīs arī brīdinošas ceļa zīmes.

Uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs pauž gandarījumu, ka "projektā ieguldītais darbs un resursi beidzot ir vainagojušies ar reālu rezultātu un mūsu sadarbības partneri ir uzsākuši būvdarbus stacionāro radaru uzstādīšanas vietās".

""Vitronic Baltica un Partneri" arvien ir bijis ieinteresēts izpildīt līguma saistības, un tagad tam esam par soli tuvāk," pauž uzņēmuma pārstāvis. Uzņēmums norāda, ka pati stacionāro radaru montāža ir pietiekami vienkāršs un relatīvi ātrs process, lielāko laika daļu fotoradaru uzstādīšanai aizņem projektu izstrāde un saskaņošana.

"Stacionāro radaru komplektu sastāvdaļu un papildu materiālu piegāde pašlaik notiek saskaņā ar grafiku. Šobrīd uzņēmums un sadarbības partneri ir iesaistījuši visus resursus un dara visu, lai izpildītu darbus saskaņā ar vienošanos ar pasūtītāju," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Savukārt ministrs intervijā LNT raidījumam "900 sekundēs" otrdien no rīta pauda, ka, visticamāk, uzņēmums līdz policijas noteiktajam laikam – 20.maijam – nespēs pildīt visas līguma saistības. Tad saskaņā ar līgumu uzņēmumam izteiks brīdinājumu, un tam būs pāris mēnešu laikā jāizpilda saistības, bet, ja tas netiks izdarīts, līgumu lauzīs.

Ministrs skaidroja, ka brīdinājumu izteikšanu paredz līgums un trešais brīdinājums par saistību neizpildi jau nozīmēs līguma laušanu.

Saskaņā ar līgumu "Vitronic Baltica un Partneri" jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība.

Šobrīd uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri, kurus savulaik iegādājās Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!