Foto: Publicitātes attēli

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu, 20.maiju, Latvijas austrumu un ziemeļaustrumu rajonos plosījās pērkona negaiss, atstājot bez elektrības aptuveni 20 000 mājsaimniecību, portālu "Delfi" informē "Sadales tīkla" pārstāve Ilze Rubene.

Pašlaik lielākā daļā konstatēto bojājumu jau ir novērsti un bez elektrības ir ap 2900 klientu.

Naktī bojājumus novērsa 24 uzņēmuma elektromontieru brigādes, arī elektrotīkla dispečeri naktī strādāja pastiprinātā režīmā.

Rubene norāda, ka pirmdienas vakarā spēcīgs negaiss, kas virzījās virzienā no Latgales uz Vidzemi, izraisīja postījumus elektrolīnijās un ap pulksten 23 bez elektroapgādes bija aptuveni 20 000 mājsaimniecību. Līdz pusnaktij izdevās atjaunot elektroapgādi jau 6000 klientiem. Nakts laikā elektroenerģijas piegāde tika atjaunota vairāk nekā 11 000 klientiem. Operatīvo izbraukuma brigāžu darbs turpinājās visu nakti.

Šorīt pulksten 7 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības bija aptuveni 2 900 klientu, no tiem Aizkraukles novadā – aptuveni 1000 klientu; Jaunjelgavas novadā 575; Riebiņu – 243; Dagdas – 174; Rēzeknes – 144; Skrīveru 142; Gulbenes – 134. Ap simts klientiem traucēta elektroapgāde ir Kokneses, Madonas, Līvānu, Lubānas, Daugavpils novados.

Naktī strādāja 16 elektromontieru brigādes Latvijas austrumos un astoņas - ziemeļaustrumos. Operatīvo brigāžu montieri elektrolīnijās, kur bija postījumi, veica bojāto posmu lokalizēšanu un kopā ar elektrotīkla dispečeriem pieslēdza elektrību. Šādi darbi ļāva atjaunot elektroapgādi tiem klientiem, kur tuvumā viņu dzīvesvietām negaiss nebija izpostījis elektrolīnijas vai tajās iegāzis kokus. Savukārt bojāto posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana dienas laikā, kad remontu celtniecības brigādes montieri ar speciālo tehniku atjaunos balstus un vadus, kā arī izzāģēs nolauztos kokus.

Šodien avārijas atslēgumu novēršanā tiks piesaistīts iespējami liels elektromontieru brigāžu un tehnikas vienību skaits, lai pēc iespējas ātrāk lokalizētu un novērstu avārijas atslēgumus, informē Rubene

Tā kā arī otrdien gaidāmi negaisi, "Sadales tīkls" aicina turpināt būt īpaši uzmanīgiem negaisa laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā- negaisa laikā uz elektrolīnijas nogāzušos koku, pārrautus elektrolīnijas vadus vai zibens bojātus balstus -, uzņēmums aicina nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!