Foto: LETA

Par braukšanu stiprā reibumā sodītais Saeimas deputāts Veiko Spolītis, kurš pēc šī gadījuma paziņoja, ka aptur darbību "Vienotībā", tomēr turpina aktīvi darboties partijā, vēsta "LNT Ziņas".

Raidījums norāda, ka vēl šonedēļ Spolītis piedalījās "Vienotības" Rīgas nodaļas valdes sēdē, kur sprieda par partijas tālāko stratēģiju.

Pats Spolītis sacīja, ka tikai formāli nonācis pretrunā ar savu lēmumu apturēt darbību "Vienotībā". "Tas neizslēdz man iespēju piedalīties diskusijā Ziemassvētku gaisotnē par to, kā partija varētu nākotnē attīstīties. Vidējā termiņā, kas ietver nākotnes skatu. Šajā gadījumā es tur neredzu pretrunu. Es šeit nesaskatu dziļas problēmas," norādīja Spolītis.

Partijas valdes loceklis Kārlis Šadurskis pirms nedēļas paziņoja, ka Spolītis nedarbosies partijā, jo neesot iedomājams, ka "Vienotības" biedrs "iet atsēdēt cietumā". Kāpēc Spolītis faktiski tomēr turpina aktīvu darbu partijā un spriež par tās stratēģiju, Šadurskis kategoriski atteicās komentēt.

"Prasiet Spolīša kungam. Es neesmu aukle Spolīša kungam, piedodiet," teica Šadurskis.

Kā ziņots, Spolītis pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu 1,4 promiļu alkohola reibumā. Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. 10.decembrī viņš paziņoja, ka aptur savu darbību partijā "Vienotība", tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!