Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) Mobilā grupa sadarbībā ar Garkalnes novada pašvaldības policiju zivju resursu aizsardzības un uzraudzības reidā ceturtdienas vakarā no Lielā Baltezera kopā izņēma nelikumīgus zivju tīklus 850 metru garumā, portālu "Delfi" informēja LMA pārstāvis Alvis Birkovs.

Tīkli 700 metru garumā bija savstarpēji sasieti un ezerā ievietoti krustveidā, tādējādi pilnībā aizšķērsojot zivju migrācijas ceļus, kuri ir vienlīdz labi zināmi gan likumpārkāpējiem, gan inspektoriem. Savukārt citās vietās tika atrasti un izņemti divi atsevišķi tīkli – katrs 75 metru garumā.

Kopumā tīklos bija vien dažas zivis – septiņi zandarti, deviņas līdakas, četri brekši un rauda. Tas liecina, ka tīkli ezerā ielikti pavisam nesen. Tīklos iekļuvušās zivis atbrīvotas.

LMA norāda, ka vietām ezerā jau bija redzama pirmā ledus kārta, kas likumpārkāpējiem varētu ievērojami apgrūtināt tīklu izņemšanu vai arī, salam palielinoties, to padarītu par fiziski vispār neiespējamu. Tādā gadījumā tīkli tā arī paliktu pamesti zem ledus visu ziemu.

"Pavasaros, kad ledus vairs neklāj ūdeņus, inspektori jo bieži atrod dažāda garuma vecus tīklus ar lielu daudzumu sapuvušām zivīm," norāda Birkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!