Foto: Privātais arhīvs

No "Saskaņas centrā" (SC) izslēgtais Marats Kasems un no SC veidojošās partijas "Saskaņa" izslēgtais Jānis Kuzins paziņojuši par Latvijas sociāldemokrātu kustības "Atklātība" dibināšanu, lai piedalītos nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Kasems uzsver, ka jaundibinātajā kustībā tiek aicināti iesaistīties jauni cilvēku, kuri "nevēlas dancot pie svešas stabules", tie, kuri ir vīlušies SC īstenotajā politikā un kas atbalsta sociāldemokrātu idejas.

Kasems un Kuzins medijiem nosūtījuši video ierakstu, kurā Kuzins stāsta par viņa izslēgšanu no "Saskaņas" Jūrmalas nodaļas, atgādinot, ka viņš izslēgts aizmuguriski un par izslēgšanu informēts ierakstītā vēstulē. Bet Kasems uzsver, ka viņš saprot, kāpēc izslēgts no SC, proti, par sava viedokļa paušanu, kas bijis pretējs SC oficiālajai pozīcijai.

Tāpat abi aktīvisti dalās savās sajūtās un pārdomās par esošo politisko situāciju Latvijā, par saviem vecvecākiem un viņu politisko pārliecību, leģionāriem, okupācijas fakta atzīšanu, kā arī citiem jautājumiem.

Kā ziņots, sociālajos tīklos un citos interneta portālos plašu ievērību raisīja video, kurā bija redzams Kasems, gānoties par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Kasems pēc neveiksmes vēlēšanās veltījis lamuvārdus un lāstus gan politiskajiem konkurentiem, gan arī vēlētājiem.

Politiskās apvienības SC īderis Jānis Urbanovičs pēc video noskatīšanās atzina, ka par šādu partijas biedra rīcību ir sašutis un nokaunējies. Pēc tam tika rosināts Kasemu izslēgt.

Savukārt "Apvienības pret nacismu" vadītājs Kuzins tika izslēgts no SC ietilpstošās partijas SDP "Saskaņa". Par šo lēmumu Kuzins bija neizpratnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!