Foto: LETA
Šodien dibināšanas pilnsapulcē tika pieņemts lēmums par partijas "Latvijas attīstībai" nodibināšanu, un par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Einārs Repše.

Partijas pārstāve Baiba Fromane norādīja, ka uz partijas dibināšanu ieradušies 214 personas. Par partijas dibināšanu nobalsoja 201 cilvēks.

Biedrības dibināšanā piedalījās ekspremjers Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis, Valērijs Belokoņs, Pēteris Šmidre, bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un citi.

Saskaņā ar likumu partijas dibinātāju skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Partijas pilnsapulces laikā par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Einars Repše. Partijas valdes sastāvā ievēlēti – Edgars Jaunups, Vladimirs Reskājs, Dans Titavs, Baiba Fromane, Emīls Jakrins, Uldis Osis, Liene Cakare, Edgars Čeporjus.

"Mūsu virsmērķis ir skaidrs – ekonomiski spēcīga un attīstīta Latvija. Diemžēl šobrīd Latvijā ekonomika nav prioritāte – stagnācija tiek saukta par stabilitāti. Partija Latvijas attīstībai ir jauna tipa politiskais spēks," izteicies Repše. "Uzskatām, ka katrs cilvēks ir vērtība un mums ir jānodrošina cilvēkiem Latvijā cilvēku cienīga dzīve. Uzņēmīgi cilvēki un sekmīgi Latvijas uzņēmumi ir labklājības dzinējspēks. Jo bagātāka būs mūsu valsts, jo vairāk ar to leposimies. Savukārt mans uzdevums ir ievest politikā profesionāļus, tehnokrātus un menedžerus, kas ir pārliecināti, ka iedzīvotāju labklājību var panākt ar konstruktīvas un uz sadarbību vērstas politikas palīdzību."

Partija "Latvijas attīstībai" būs labēji konservatīva partija, kas apvieno profesionālus un pieredzējušus cilvēkus, kam svarīga stabila un ilgstoša ekonomiskā izaugsme Latvijā, uzsver partijas pārstāvji. Partijas mērķis ir iedzīvotāju labklājība, iepriekš informēja ekspremjera Einara Repšes vadītās biedrības "Latvijas attīstībai" pārstāvji.

"Ticam, ka to varam panākt, atbalstot uzņēmīgus cilvēkus un stiprinot Latvijas uzņēmumus - tikai spēcīgi Latvijas uzņēmēji un konkurētspējīgas ražotnes var nodrošināt labi apmaksātas darbavietas. Ir nepieciešama jauna politikas kvalitāte un izpratne - esam par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību," teikts topošās partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Biedrība "Latvijas attīstībai" dibināta 2012.gada martā ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Uz biedrības pamata dibinot politisko partiju, paredzēts startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Novembrī par Repšes veidoto partiju uz biedrības "Latvijas attīstībai" pamata gatavību balsot izteica 1% pilsoņu, liecina "Latvijas Faktu" aptaujas rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!