Foto: ""Purina"

Notu, prasot nodrošināt diplomātiskās pārstāvniecības drošību un neaizskaramību pēc trešdienas pēcpusdienā Maskavā notikušā uzbrukuma Latvijas vēstniecībai, Ārlietu ministrija (ĀM) Krievijai iesniegs ceturtdien, raidījumā "900 sekundes" pastāstīja ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš arī pastāstīja, ka ĀM uzbrucēju motīvi nav zināmi.

Uzbrukumā bojāta ēkas fasādē, taču pagaidām radītie zaudējumi vēl jāaplēš. Saskaņā ar Jegermaņa pausto bojātas arī automašīnas, kas bija novietotas pie vēstniecības, tiesa, tas neesot vēstniecības transports.

Taujāts par to, vai vēstniecības darbinieki jūtas droši, ĀM preses sekretārs atbildēja apstiprinoši, atgādinot, ka vēstniecības iekšējo apsardzi nodrošina Iekšlietu ministrijas darbinieki, bet par tās drošību no ārpuses jāgādā Krievijai.

Jau ziņots, ka 9. maijā Maskavā pulksten 17.27 noticis uzbrukums Latvijas vēstniecībai. Pie ēkas aizdedzinātas divas dūmu sveces un vēstniecības ēkas virzienā raidītas divas signālraķetes un uz fasādes ar melnu krāsu uzrakstīts burts "S".

Aizturēti divi uzbrucēji, kuri pārstāv tā sauktos nacionālboļševikus. Uzbrukumā neviens Latvijas vēstniecības darbinieks nav cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!